Grāmata par fotogrāfiju jeb kur pārziemo sūfiji (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Grāmatas "Sūfiji. Mīlestības ceļš" autors Andrejs Saļikovs (1961) ir fotogrāfs, ceļotājs un talantīgs stāstnieks. Šī ir pirmā grāmata, kuru viņš uzrakstījis pēc iepazīšanās ar sūfiju pasauli.

Lasītājs šeit atradīs gan ceļojuma aprakstu, gan padomus tiem, kuri ceļā ņem līdzi fotokameru, gan arī aizraujošu, sūfija sarakstītu traktātu, kurā ir runa par dzīves mērķiem, dvēseles augšupejas pakāpēm, harismas būtību, saziņas likumsakarībām, personības attīstības posmiem un sevis izziņu. Grāmatu papildina autora fotogrāfijas, kas tapušas Turcijas ceļojumā.

Sūfiju ordeņos nenotur garas runas. Sūfiju apmācības pamats ir garīgā prakse un orientācija uz Dievu, nevis ārējiem faktoriem vai grāmatu studēšanu. Grāmatas noslīpē prātu. Pat ja tajās varētu rast atbildes uz visiem jautājumiem, nebūtu paša galvenā, proti, personiskā pārdzīvojuma. Sūfija galvenais mērķis ir iepazīt Dievu.

No krievu valodas tulkojusi Marika Saturiņa Mākslinieki Arta un Jānis Jaunarāji

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu