Biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm decembrī un janvārī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

7. oktobrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm decembrī un janvārī, kad paredzētas vairākas pirmizrādes un tradicionālie Ziemassvētku koncerti.

Decembrī Dailes teātrī debitēs režisors Mārtiņš Eihe – 3. decembrī Mazajā zālē būs pirmizrāde viņa iestudētajai Aleksandra Vampilova lugai „Atvadas jūnijā”, kurā ikdienas dzīves patiesīgums un sarežģītie personāžu raksturi rāda brīdi, kad atmostas sirdsapziņa un notiek visu vērtību pārvērtēšana. Notikumi ir īsti satīriski un reizē traģikomiski, bet pāri visam valda dzirkstošs jauneklīgums un alkas pēc dzīves. Izrādē spēlēs Aldis Siliņš, Dainis Grūbe, Lauris Subatnieks, Pēteris Liepiņš, Dainis Gaidelis, Inita Dzelme, Aija Dzērve, Indra Briķe, Gints Andžāns, Baiba Neja vai Ērika Eglija un Akvelīna Līvmane vai Olga Dreģe.

No 18. decembra Ziemassvētku sajūtu palīdzēs radīt jaunās režisores Ineses Mičules veidotais Ziemassvētku koncerts. Sapludinot kristietības un pagānisma tradīcijas, koncerta 1. daļā izskanēs latviešu Ziemassvētku dziesmas. Savukārt 2. daļā skatītājus gaida īpašs veltījums – ar latviešu jauno dzejnieku tekstiem sarakstītas dziesmas, ko īpaši Dailes teātra 90 gadu jubilejas sezonai sacerējuši komponisti, kuri savulaik sadarbojušies ar Dailes teātri. Šā gada Ziemassvētku koncertā piedalīsies Rēzija Kalniņa, Ērika Eglija, Ieva Pļavniece, Kristīne Nevarauska, Inita Dzelme, Artūrs Skrastiņš, Artis Robežnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Kristaps Rasims un Valdis Liepiņš.

Jaunā gada pirmā pirmizrāde Dailes teātrī priecēs komēdiju cienītājus – 21. janvārī gaidāma Dž.Dž.Džilindžera iestudētās Reja Kūnija un Džona Čepmena komēdijas „Ar vīru nav viegli” pirmizrāde. Elegantajos Londonas apartamentos iet juku jukām. Nepietiek ar laulāto pāru intrigām – tām pa vidu vēl jaucas modīgs dizaineris, krāšņa blondīne un ekstravaganta bērnu grāmatu autore. Kārtīgas izsmiešanās kūre garantēta, un to nodrošināt sola aktieri Vita Vārpiņa, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Sarmīte Rubule, Lilita Ozoliņa, Intars Rešetins, Elīna Dzelme, Pēteris Gaudiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

28. janvārī Mazajā zālē gaidāma pirmizrāde Rūdolfa Blaumaņa joku lugai ar dziedāšanu „Zagļi”. „Rīgas publika tak daudz ko redzējuse, un tomēr tā vietām rēcin rēca,” – Rūdolfs Blaumanis raksta vēstulē pēc lugas pirmizrādes 1890. gadā. Pirmā Blaumaņa sarakstītā luga atrod lielu patikšanu pie skatītājiem. „Zagļu” personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kārļa Auškāpa režijā jauniestudējumā darbosies aktieri Harijs Spanovskis, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs vai Kristaps Rasims, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello.

12. decembrī pēdējo reizi būs skatāma Māras Zālītes un Ulda Marhilēviča muzikālā drāma „Priekules Ikars”, bet 14. janvārī – Antona Čehova komēdija „Kaija”.

Savukārt 7. decembra izrāde „Versaļas kods” un 5. janvāra izrāde „Punktiņa un Antons” būs Dailes teātra ikmēneša piedāvājumi, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu