Paulu Koelju "Burvja piezīmes" (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jāņa Rozes apgādā iznākusi pasaulē un arī Latvijā iemīļotā brazīļu rakstnieka Paulu Koelju grāmata – Burvja piezīmes, kas vēsta par autora svētceļojumu uz Santjago de Kompostelas katedrāli Spānijā.

1986. gadā – vēl pirms Alķīmiķa sarakstīšanas – Paulu Koelju devās svētceļojumā uz sv. Jēkaba kapu. Šis viduslaiku svētceļnieku ceļš sākas Pirenejos, šķērso Ziemeļspāniju un noslēdzas pie Santjago de Kompostelas katedrāles. Koelju iepriekšējie garīgie meklējumi sasniedz kulmināciju un tieši pēc šī svētceļojuma veikšanas viņš nolemj kļūt par rakstnieku. Tā rodas stāsts par svētceļojuma laikā pieredzēto un vienlaikus fascinējoša parabola par sava ceļa meklējumu nepieciešamību, kas noved pie atziņas, ka neparastais rodams katra cilvēka ikdienas dzīvē.

Burvja piezīmes Paulu Koelju daiļradē ir ļoti nozīmīgs darbs ne tikai tāpēc, ka ir viņa pirmais romāns, bet arī tāpēc, ka tas pilnībā iemieso Paulu Koelju filosofijas humānismu un viņa meklējumu dziļumu.

Ierados Kompostelā vakar ar autobusu, kas veic regulārus reisus no Pedrafitas. Simt piecdesmit kilometrus, kas šķir abas pilsētas, nobraucām četrās stundās. Neviļus atcerējos pārgājienu kopā ar Petrusu. Līdzīga attāluma pārvarēšanai mums bija vajadzīgas divas nedēļas. Atminējos Petrusa vārdus, ka visu savu pieredzi viņš sakopos vienā gleznā, un galvā dzima doma uzrakstīt grāmatu par ceļojumu uz Santjago. Taču līdz tam vēl bija tālu...

No portugāļu valodas tulkojis Edvīns Raups.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu