Kuldīgā atklās ISSP meistarklases darbu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā 19. martā tiks atklāta pirmās «Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas» («International Summer School of Photography»; ISSP) Starptautiskās meistarklases darbu izstāde, informēja izstādes veidotāju pārstāve Liāna Ivete Beņķe.

Gada garumā ISSP Starptautiskajā meistarklasē 22 fotogrāfi no dažādām pasaules valstīm strādājuši pie daudzveidīgiem ilgtermiņa projektiem mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. Pasniedzēju vadībā, tiekoties meistarklases sesijās gan Kuldīgā, gan Bragā, Portugālē, fotogrāfi veidoja sērijas, instalācijas un video darbus, kas būs redzami izstādē.

Izstādītie darbi pārstāv gan fotožurnālistiku, gan dokumentālo un konceptuālo fotogrāfiju, sniedzot ieskatu jaunās autoru paaudzes darbībā. Katrs fotogrāfs pētījis sev interesējošu parādību vai tēmu - vai tās būu svētvietas Tuvajos austrumos, balto afrikandu kultūra Dienvidāfrikā, jaunsargu kustība Latvijā, vai sarežģītas attiecības ar māti, izmantojot ģimenes arhīva materiālus.

ISSP Meistarklase katru gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas. Šī gada pirmās plūsmas, «Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus», studenti caur darbiem pētīja un interpretēja labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vadīja Ārons Šūmans no Lielbritānijas, kurš ir kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla «SeeSaw Magazine» dibinātājs. Otrās meistarklases plūsmas, «Pārkāpjot fotožurnālistikas robežas», studenti strādāja pie personiskiem dokumentāliem projektiem. Darbnīcu vadīja fotožurnālists, daudzkārtējs «World Press Photo» un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs un fotožurnālistikas redaktors Andrejs Poļikanovs no Krievijas.

Izstādes atklāšana Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā norisināsies plkst.19.

Tā būs apskatāma līdz 14. aprīlim.

ISSP Starptautiskās meistarklases rezultātu īpaša atlase būs redzama arī Rīgas Fotomēneša laikā, kas norisināsies šī gada maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu