''Eirodziesmas 2008'' fināls (53)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.martā, Ventspilī risināsies Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases (''Eirodziesmas-2008'') fināls. Skatītāji šo intriģējošo notikumu varēs vērot LTV1 ēterā.

Turklāt šogad Latvijas televīzija sagādājusi unikālu iespēju finālu noskatīties arī tiešraidē LTV arhīva mājas lapā - www.ltvarhivs.lv.

Tiešraide no Olimpiskā centra ''''Ventspils'''' sāksies jau plkst. 19:30, kad LTV1 ēterā būs ''''Eirodziesmas-2008'''' speciālizlaidums. To vadīs Eirovīzijas ''''balss'''' Kārlis Streips. Savā Eirovīzijas pieredzē dalīsies pērnā gada ''''Eirodziesmas'''' fināla uzvarētāji – tenoru apvienība "Bonaparti.lv", dzirdēsim arī ekspertu viedokļus par šāgada konkursa finālistiem.

Tiešraides turpinājums būs plkst. 21:00 - tūlīt pēc informatīvās programmas ''''Panorāma'''', kas šogad svin 50. jubileju. ''''Tieši ar šo faktu – ''''Panorāmas'''' jubileju - ciešā saiknē būs veidots Eirodziesmas fināla šovs. Arī ''''Eirodziesmas-2008'''' finālistus viņu vizītkartēs redzēsim Latvijas televīzijas Ziņu dienesta telpās, kopā ar ''''Panorāmas'''' kolēģiem,'''' atklāj Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško. Tāpat skatuves scenogrāfija, kuru veidojis mākslinieks Kristaps Skulte un kuru daiļos jauni un ekskluzīvi videoekrāni, raisīs asociācijas ar ''''Panorāmas'''' tēlu.

Kā jau ierasts, tiešraidi vadīs mūsu televīzijas zvaigznes - Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts.

Finālisti uz skatuves kāps šādā secībā: grupa ''''Déjā vu'''' ar dziesmu ''''I’m a Part Of You'''', Kristīna Zaharova un Julian ar dziesmu ''''Untill You Find A Friend'''', Sabīne Berezina ar dziesmu ''''If I Only Knew'''', ''''Pirates of the Sea'''' ar dziesmu ''''Wolves of the Sea'''', Pīters Gārdens un Juris Vizbulis ar dziesmu ''''Memory Lane'''', grupa ''''Funky Drivers'''' ar dziesmu ''''Summertime'''', grupa ''''Triānas parks'''' ar dziesmu ''''Bye Bye'''', Elizabete Zagorska ar dziesmu ''''Take Me Home'''', Aisha ar dziesmu ''''You Really Got Me Going'''' un Andris Ērglis ar dziesmu ''''Broken Lullaby''''.

Balsošanas kārtība būs tāda pati kā iepriekšējos gados. Vispirms skatītāju telefonbalsojums noteiks trīs finālistus, kuri vēlreiz uzstāsies superfinālā. Pēc tā izskaņas sekos atkārtota balsošana, kas noteiks nacionālās atlases uzvarētāju.

''''Eirodziesmas'''' finālā uzstāsies arī vairāki viesi. Azerbaidžāna uz Eirovīzijas skatuves debitēs ar dueta Elnur Huseynov un Samir Javadzadeh dziedāto dziesmu ''''Day After Day'''' (''''Dienu pēc dienas''''), kurā saklausāma azerbaidžāņu tradicionālās dziedāšanas maniere mughma.

Lietuvas nacionālās atlases konkursa uzvarētājs Jeronimas Milius Ventspilī ieradīsies ar dziesmu ''''Nomads in the night'''' (''''Klejotāji naktī'''') - emocionāli saviļņojošu balādi. Jeronimas (23) Lietuvā pazīstams kā metāla un smagā roka dziedātājs, bijis grupas ''''Soul Brothers'''' dalībnieks.

Čehiju ar dziesmu ''''Have some fun'''' pārstāvēs Tereza Kerndlova, kura mūziķes dzīves rūdījumu guvusi jau bērnībā, kopā ar tēvu - džeza un svinga mūziķi - koncerttūrēs apceļojot Eiropu. Vēlāk aizrāvusies ar stepa dejošanu un bijusi ne tikai vairākkārtēja Čehijas un Eiropas čempione, bet arī Pasaules čempionātu fināliste. Kā soliste izdevusi jau divus soloalbumus. No tiem pēdējais ierakstīts Beļģijā kopā ar producentu Gordon Pogoda (''''Sekss un lielpilsēta'''' mūzikas autors).

Ceturtā viešņa būs Maltas nacionālās atlases uzvarētāja Morena, kas startēs ar dziesmu ''''Vodka''''. Morena dziedājusi dažādos koros, atveidojusi galvenās lomas mūziklos, bet vislabprātāk darbojas popmūzikas jomā. Šobrīd tiek uzskatīta par vienu no skaistākās balss īpašniecēm Maltā.

Kā zināms, Latvijas televīzijas partneris Eirovīzijas nacionālās atlases rīkošanā ir Ventspils pilsēta un Ventspils attīstības aģentūra. Jau šobrīd Ventspilī strādā LTV radošā komanda, lai komplicētā tiešraide skatītājiem sagādātu prieku un patīkamas emocijas.

Atgādinām, ka biļetes uz Eirodziesmas fināla koncertu vēl ir nopērkamas gan Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā (www.bilesuparadize.lv), gan Olimpiskajā centrā ''''Ventspils''''.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu