Durbē sākas mūzikas un mākslas festivāls "Zemlika"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien un rīt Durbē notiks mūzikas un mākslas festivāls "Zemlika", kas apmeklētājiem piedāvās virkni bezmaksas kultūras pasākumu, informē festivāla organizētāji.

Festivāla laikā tiks izrādītas divas muzikālas dokumentālās filmas. Sadarbībā ar starptautisko kino festivālu "Arsenāls" skatītājiem tiks demonstrēta igauņu dokumentālā filma "Pretvēja koncertzāle" un islandiešu dokumentālā filma "Pagalms".

Dokumentālās filmas "Pretvēja koncertzāle" pamatā ir igauņu diriģenta Tenu Kaljustes iecere par koncertzāli uz salas Igaunijas piekrastē, uz kuras nav elektrības, nav regulāras prāmju satiksmes, un uz kuras dzīvo viens cilvēks. Filma ir stāsts par Kaljustes cīņu ar birokrātiju, neticīgajiem un dabu.

Savukārt rīt festivālā Latvijas pirmizrādi piedzīvos islandiešu dokumentālā filma "Pagalms", kas stāsta par islandieti Aurni Rūnaru, kuram 2009.gada vasarā ienāca prātā savas mājas pagalmā saaicināt vairākus mūziķus un grupas, lai ierakstītu to dzīvās uzstāšanās.

Rīt plkst.16 Ata Kronvalda Durbes vidusskolas aktu zālē notiks Ģertrūdes ielas teātra viesizrāde "Svētceļnieks". Izrāde tapusi 2010.gadā, kad pēc veiksmīga lugas lasījuma jaunais režisors Kārlis Krūmiņš nolēma darbu iestudēt kopā ar saviem bijušajiem kursa biedriem - Juri Joneli, Valteru Sīli un toreizējo Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studentu Arti Drozdovu.

"Svētceļnieks" ir stāsts par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu uz patiesību. Atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums. Tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Izrādes veidotāji aicina skatītājus uzdrošināties un doties līdzi viņiem ceļā, lai iepazītu pašiem sevi.

Tāpat festivāla otrajā dienā Ata Kronvalda Durbes vidusskolas sporta zālē notiks arī Durbes, novada un apkārtnes zemnieku, amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Festivāla laikā skolas ēdnīca pārtaps par ēdamzāli, kurā ikviens interesents varēs ieturēties ar ēdienu, kura pagatavošanā izmantots Durbē un novadā izaudzētais un novāktais. Tāpat bijušā veikala telpās Raiņa ielā 29 darbosies festivāla bārs, kā arī abus vakarus no plkst.22 notiks dejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu