Siguldā norisināsies Ziemas sporta, mākslas un mūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sigulda ir īsta ziemas sporta galvaspilsēta, tāpēc jau sesto reizi, no 4. līdz 6. martam, Siguldā ziemas un pavasara satikšanos svinēs ar vērienīgu sporta, mākslas un mūzikas festivālu.

Sports un līdzi jušana ir siguldieša goda kods. Tādēļ marta sākumā, sagaidot savus sporta varoņus mājās no pasaules startiem un veiksmīgiem finišiem, Sigulda Ziemas festivālā svinēs ziemas sporta sezonas noslēgumu, savu sportistu atgriešanos mājās un pavasara atnākšanu. Ziemas festivāla moto ir «Vairāk sporta, vairāk mākslas, vairāk izklaides» – šīs trīs enerģijas lieliski savijas kopā, veidojot īpašo noskaņu, kas dod iespēju ikvienam izbaudīt elpu aizraujošus piedzīvojumus!

ZIEMAS FESTIVĀLA PROGRAMMA

Piektdiena, 4.marts

«Visuma ritmi» mākslu skolā «Baltais flīģelis»:

  • plkst.13.30 improvizācijas teātra darbnīca Ievas Niedres vadībā;

  • plkst.14.30 stepa dejas meistarklase ar stepa studiju «Soul Tap»;

  • plkst.15.00 Akvelīnas Līvmanes lekcija «Visuma ritmi»;

  • plkst.15.00 brīvdabas radošā darbnīca «Sniega ritmi pavasarī»;

  • plkst.17.00 koncerts «Steps džeza ritmos» – grupa «Soul Tap» un džeza trio: Svens Vilsons (solo ģitāra), Jānis Rubiks (bass) un Jānis Jaunalksnis (bungas).

Siguldas novada Kultūras centrā:

  • plkst.19.00 «Siguldas novada Sporta laureāts 2015» apbalvošanas ceremonija, kurā tiks godināti novada labākie sportisti un sporta notikumi bērnu un jauniešu sportā, tautas sportā un augsto sasniegumu sportā.

Sestdiena, 5.marts

  • plkst.11.00 pasākums «Ledus trašu zvaigznes un karaļi» Bobsleja un kamaniņu trasē «Sigulda».
    Ziemas festivāla ietvaros Siguldā pirmo reizi norisināsies «Ice on Fire» – atklātais Eiropas čempionāts slidošanā lejup pa Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi. Čempionātā sacentīsies labākie sportisti no Latvijas, Vācijas, Šveices, Francijas Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Latviju pārstāvēs labākie slidotāji, kas uzstādījuši augstākos rezultātus kvalifikācijas atlasēs, to skaitā arī vienīgais Latvijas pārstāvis «RedBull Crashed Ice» sacīkstēs Armands Tripāns. Sacīkstes solās būt īpaši aizraujošas un spraigas, jo tiks izmantots izslēgšanas formāts, sportistiem cīnoties vienam pret otru, līdz tiks noteikti ātrākie slidotāji.
    Paralēli Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisināsies arī «ShowelRace» superfināls, kurā Latvijas labākie lāpstšļūči dāmu, vīriešu un divnieku disciplīnās izcīnīs «ShowelRace» superkausu, pirmo reizi sacensību vēsturē traucoties uz lāpstām lejup pa Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi no augstākā trases starta – sestā stāva.
    No plkst.12.00 Bobsleja un kamaniņu trasē varēs saņemt Siguldas sporta zvaigžņu autogrāfus un fotografēties kopā ar Latvijas ātrākajiem skeletonistiem, bobslejistiem un kamaniņbraucējiem.
    Īpaši padomāts arī par pasākuma skatītājiem – koncertu trases teritorijā sniegs Gacho, mazie pasākuma apmeklētāji varēs iemēģināt bobsleja kamanas trases mākslīgā ledus estakādē, bet atbalstītāju rīkotajās viktorīnās un atrakcijās ikviens varēs laimēt vērtīgas balvas.

  • plkst.18.00 pasākuma «Ledus trašu zvaigznes un karaļi» uzvarētāju apbalvošanas ceremonija dzelzceļa stacijas laukumā. Multimākslinieka Arta Dzērves video pasaka «Pavasara piedzimšana».
    Video pasaka «Pavasara piedzimšana» ir multimākslinieka Arta Dzērves un Latvijas uguņošanas dizaina līderu «IFD» meistaru unikāls kopdarbs. Tas būs mapping tehnikā veidots animācijas stāsts ar vēl nebijušiem fasādes uguņošanas elementiem par ziemas un pavasara satikšanos, jo Siguldā šī tikšanās vienmēr ir īpaša.

  • plkst.19.30 grupas «bet bet» 25 gadu jubilejas turnejas atklāšanas koncerts Allažu pagasta Tautas namā.

  • plkst.22.00 «ShowelRace» After Party un grupa «Transleiteris» klubā «Kaķis».

Svētdiena, 6.marts

  • plkst.13.00 «Mākslas brančs» dzelzceļa stacijas laukumā, kurā rosīsies Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma talantīgie studenti.
    Pasākumā ikviens interesents varēs vērot, kā top īpašais Ziemas festivāla slidkalniņš, kuru Koka un metālmākslas izstrādājumu modelēšanas nodaļas audzēkņi radīs dzelzceļa stacijas laukumā. Savukārt Tekstilmākslas nodaļas audzēkņi būs izgatavojuši mīkstus un krāsainus «S!» spilvenus, uz kuriem ikviens pasākuma apmeklētājs varēs laisties lejā pa slidkalniņu, iemēģinot oriģinālo festivāla trasi. Vides, interjera un tēlniecības objektu dizaina topošie speciālisti ļausies gleznošanas priekam, ar otām un krāsām radot sveicienus ziemai «Sigulda – Ziemas galvaspilsēta»! Savukārt Multimediju dizaina nodaļas jaunie meistari visas norises fiksēs videokamerās, lai vēlāk izveidotu filmiņu par šo Siguldas Ziemas festivāla notikumu. Visus atbraucējus un aizbraucējus Siguldas dzelzceļa stacija sagaidīs ar muzikāliem sveicieniem, mākslas branča piedāvājumu no lieliskā «Mr.Biskvīta» gardumu galerijas, bet nesteidzīgie varēs baudīt svētdienas laiskumu Ziemas kinoseansos.

  • plkst.18.00 un plkst.19.00 multimākslinieka Arta Dzērves video pasaka «Pavasara piedzimšana» dzelzceļa stacijas laukumā.

Arī ziema ik gadu nonāk savas trases finišā, tāpēc Siguldas Ziemas festivāls ir jautra, krāsaina un simboliska atvadīšanās no aukstā, bet pārsteigumiem bagātā Latvijas gadalaika.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu