Hīta Ledžera sekcijas rezultāti nepārliecinoši (52)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien 28 gadu vecumā mirušā austrāliešu aktiera Hīta Ledžera līķa sekcijas rezultāti izrādījušies nepārliecinoši. Lai noteiktu viņa nāves patiesos cēloņus, būs nepieciešamas vēl desmit līdz 14 dienas, informēja Ņujorkas tiesu eksperta pārstāve Elena Borakove.

"Mums ir jāveic papildu analīzes, ieskaitot toksikoloģiju un audu pārbaudi," sacīja policijas pārstāve. Policija paziņoja, ka Ledžera Ņujorkas dzīvoklī, kur viņš nomira, atrasti seši dažādi recepšu medikamenti, ieskaitot zāles nemiera un bezmiega ārstēšanai un antihistamīnus, pastāstīja divi policisti, kuri vēlējās palikt anonīmi. Trīs no zālēm bijušas izrakstītas Eiropā, piebilda informācijas avoti.

Pie aktiera gultas uz grīdas atrasta arī sarullēta 20 dolāru banknote, tomēr pārbaudes laboratorijā neatklāja uz tās nekādu narkotiku paliekas. Policija arī informēja, ka dzīvoklī netika atrastas nekādas nelegālas narkotiskas vielas vai medikamenti.

Divdesmit ASV dolāru banknote tika atrasta pie Ledžera gultas, un Ņujorkas Policijas departamenta pārstāvis Pols Brauns apstiprināja, ka laboratorijā veiktās pārbaudes neatrada neko, kas liecinātu, ka tā izmantota narkotiku šņaukšanai, tomēr viņš piebilda, ka policija "izmeklē arī narkotiku pārdozēšanas iespējamību".

Bez dzīvības gultā ar seju uz leju gulošo kailo aktieri otrdien viņa dzīvoklī elegantajā Soho rajonā Manhetenā plkst. 15.26 (22.26 pēc Latvijas laika) atrada viņa istabene un masiere. Viņa guļamistabā un vannas istabā atrasti medikamenti, sākotnējā versija pieļāva iespēju, ka nāve varētu būt iestājusies nejaušas pārdozēšanas dēļ. Policija informēja, ka nāve varētu būt iestājusies starp aptuveni plkst. 13.00 un 14.45. Plkst. 13.00 istabene Teresa Solomona iegāja viņa istabā, lai nomainītu spuldzi, un redzēja viņu guļam un dzirdēja krācam.

Plkst. 14.45 uz sarunāto tikšanos ieradās masiere Daiena Volozina, pieklauvēja pie durvīm, bet nesaņēma nekādu atbildi. Pēc tam viņa mēģināja piezvanīt uz aktiera mobilo tālruni, taču arī tad nesaņēma nekādu atbildi. Tad viņa iegāja istabā, sāka izlikt savu masiera galdu un vēlreiz centās pamodināt guļošo aktieri.

Policistiem viņa pastāstīja, ka Ledžera ķermenis bijis auksts, tomēr viņai šķitis, ka aktieris tikai ir bezsamaņā. Masiere paķērusi aktiera telefonu un piezvanījusi aktrisei Mērijai Keitai Olsenai - vienai no māsām Olsenām, kuras abas cīnījušās ar narkotiku atkarību. Masiere zinājusi, ka aktieri ir draugi. Volozina jautājusi Olsenai padomu, ko lai iesāk.

Olsena, kas dzīvo Manhetenā, bet tobrīd bijusi Kalifornijā, sacīja, ka aizsūtīšot savu privāto apsardzi. Pa to laiku masiere sākusi apjaust, ka Ledžers varētu būt miris, un vēlreiz piezvanījusi Olsenai, bet pēc tam 911 (ārkārtas gadījumu dienestam). 911 operatore viņai pamācījusi, kā veikt kardiopulmonālo reanimāciju (sirds-plaušu reanimāciju), tomēr bijis jau par vēlu. Pēc dažām minūtēm ieradās ātrā medicīniskā palīdzība un Olsenas drošības dienests.

Trešdienas vakarā ziņu aģentūrai "The Associated Press" ar Volozinu un Solomonu sazināties neizdevās.

Tajā pašā laikā pie aktiera dzīvokļa Manhetenā krājas fanu atstātie ziedi, sveces un vēstules. Dziļu šoku un nožēlu par aktiera nāvi pauduši gan viņa ģimenes locekļi, gan Austrālijas politiķi, kā arī kinostudiju vadītāji un aktieri.

Viņu skaitā ir arī Holivudas zvaigznes Mels Gibsons, Džons Travolta, Nikola Kidmena, Džeks Nikolsons, Morgans Frīmens, arī režisori Angs Lī un Lase Halstroms, kā arī filmas "Monster''s Ball" producents Lī Denielss, kurš noliedza, ka Ledžers varētu būt atkarīgs no narkotikām, piebilstot, ka jaunajam aktierim vienkārši paticis baudīt dzīvi, bet viņš neesot bijis atkarīgs.

Savu šoku par Ledžera nāvi pauda arī kinostudija "Warner Brothers", kas izdos gaidāmo filmu par Betmenu "Dark Knight", kurā Ledžers tēlo Džokeru. Pēdējā mēnesī Ledžers filmējās Terija Giljama jaunajā kinolentē "The Imaginarium of Doctor Parnassus". Filmas uzņemšana, kurai vajadzēja turpināties Kanādā, pārtraukta un visi darbinieki atlaisti, vēsta "Contactmusic".

Ledžers par savu lomu Anga Lī filmā "Kuprainais kalns" tika izvirzīts "Oskara" balvai labākā aktiera kategorijā, taču balvu saņēma Filips Seimors Hofmans. Angs Lī pēc filmas uzņemšanas slavēja Ledžera spējas kā aktiertalanta brīnumu, pielīdzinot viņu Marlonam Brando. Filmas "Kuprainais kalns" uzņemšanas laukumā Ledžers iepazinās ar savu sievu Mišelu Viljamsu, kaut arī pagājušā gada rudenī pāris pašķīrās. Viņiem ir divus gadus veca meita Matilde.

Ledžers tēlojis arī tādās filmās kā "10 Things I Hate About You", "The Patriot", "A Knight''s Tale", "Monster''s Ball", "Ned Kelly", "Lords of Dogtown" "The Brothers Grimm", "Casanova", "Candy", "I''m Not There" un "The Four Feathers".

Bez "Oskara" nominācijas aktieris ieguvis vēl 13 balvas un 28 nominācijas, to skaitā vairākas Austrālijas Kino institūta balvas, dažādu ASV pilsētu kino kritiķu biedrību balvas, neatkarīgā kino balvu "Independent Spirit" un MTV balvu, kā arī bijis nominēts "Zelta globusam", BAFTA balvai un Londonas kinokritiķu balvai.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu