Injaritu pēc divu «Oskaram» nominētu filmu izdošanas dosies «ziemas miegā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Meksikāņu režisors Alehandro Gonsaless Injaritu atklājis, ka esot gatavs doties «ziemas miegā kā lācis» pēc divu ASV Kinoakadēmijas balvai nominētu filmu izdošanas divu gadu laikā. Injaritu kinolente «Birdman» («Putncilvēks») pērn «Oskaru» ceremonijā tika atzīta par gada labāko filmu. Šogad prestižajai balvai 12 kategorijās nominēta Injaritu izdzīvošanas filma «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») ar aktieri Leonardo di Kaprio galvenajā lomā.

Režisors abu filmu izlaišanu salīdzinājis ar divu maratonu noskriešanu. «Vienīgais izaicinājums, kas man priekšā, ir sešu mēnešu atpūta. Es gribu ielīst alā un ieslīgt ziemas miegā kā lācis,» Injaritu otrdien teica preses konferencē Mehiko. «Nedomāju, ka drīzumā uzņemšu vēl kādu filmu.»

Režisors atklāja, ka «The Revenant» uzņemšanas vietu esot izraudzījies jau pirms pieciem gadiem, taču di Kaprio aizņemtā darba grafika dēļ neesot varējis uzreiz ķerties pie kinolentes uzņemšanas.

«Man ne pārāk labi padodas atpūsties, taču es gribu uzzināt, kā to iespējams ilgstoši darīt,» jokoja Injaritu.

Filma «The Revenant» uzņemta Kanādā un Argentīnā. Di Kaprio spēlē 19. gadsimta ādu ģērētāju Hjū Glāsu, kuram jāmēģina izdzīvot skarbos apstākļos. Aktieris filmā kails staigā pa sniegu, kāpj kalnos un peld aizsalušās upēs.

41 gadu vecais di Kaprio sacīja, ka novērtējot Injaritu darba «autentiskumu un perfektumu».

«Es noteikti gribētu vēlreiz strādāt ar Alehandro,» sacīja di Kaprio.

Tiek prognozēts, ka di Kaprio par tēlojumu filmā «The Revenant» varētu saņemt savu pirmo «Oskara» balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu