Lielajā ģildē izskanēs latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 23. janvārī notiks ikgadējais latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestris un kori. Koncertā pie diriģenta pults stāsies Andris Poga, Guntis Kuzma, Jānis Liepiņš un Aleksandrs Viļumanis, bet koncertprogrammā skanēs latviešu komponistu - jubilāru - simfoniskie darbi, kā arī jaundarba pirmatskaņojums, informēja «Latvijas koncerti» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Jubilāru lokā šoreiz ir vairāki latviešu skaņraži. Koncertu ieskandinās Agra Engelmaņa partitūra ar nosaukumu «Mūzika simfoniskajam orķestrim», kas tapusi 1971.gadā un savu pirmatskaņojumu piedzīvoja pavisam nesen - 6.novembrī koncertzāles «Lielais dzintars» atklāšanas koncertā. Engelmanim (1936-2011) šogad apritētu 80 gadi.

Šajā koncertā pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults būs Liepiņš. Mūziķiem pievienosies arī solists no Somijas - Marko Ilonens, atskaņojot vēl viena jubilāra - Pētera Vaska (1946) Pirmo čellkoncertu, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 1994.gadā Berlīnē un ir veltīts leģendārajam čellistam Dāvidam Geringam.

Jubilāru lokam pievienojas arī izcilais latviešu simfoniķis Romualds Kalsons (1936). Viņa daiļradē no jauna ļaus ielūkoties Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestris un koris diriģenta Viļumaņa vadībā. Solisti būs soprāns Margarita Vilsone, tenors Mihails Čulpajevs un Nauris Puntulis, bass Krišjānis Norvelis un Juris Ādamsons, mecosoprāns Andžela Goba. Koncertā varēs dzirdēt fragmentus no operas «Pazudušais dēls».

Lielkoncerta lielākā intriga saistās ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra uznācienu. Orķestri vadīs divi diriģenti - Poga un Kuzma, pirmatskaņojot Kristapa Pētersona (1982) simfoniju lielam orķestrim ar skanīgu un reizē noslēpumainu nosaukumu «Miegs».

Koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19, un biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu