Kurp doties slidot? Top 10 slidotavas Latvijā!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ziema rit pilnā sparā! Kā zināms, latviešiem aukstums nav šķērslis aktīvi pavadīt brīvo laiku, tāpēc, ja arī tu vēlies aktīvi atpūsties, TVNET piedāvā iepazīt un apskatīt 10 slidotavas Latvijā.

 
Publiskā slidotava Rēzeknē
Publiskā slidotava Rēzeknē Foto: rezekne.lv

Publiskā slidotava Rēzeknē

Ceturtdien, 7. janvārī, Rēzeknē, Sporta pārvaldes stadionā 18.novembra ielā 39, sāk darboties publiskā slidotava, informē Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja vietniece Valentīna Svilāne-Dūda, atklāšanas dienā publiskajā slidotavā ziemas priekus bez pārtraukuma varēs baudīt no plkst. 14 līdz 22.

Turpmāk slidotavas darbosies: pirmdienās - no plkst. 14 līdz 22, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās - no plkst. 14 līdz 17.30 un no plkst. 20 līdz 22, sestdienās un svētdienās - no plkst. 12.30 līdz 22.

Ieejas maksa slidotavā būs 0,70 eiro, slidu noma par vienu stundu - 0,70 eiro, bet slidu asināšana - 1,42 eiro par vienu pāri.

Slidotavas veidotāji cer, ka laika prognozes būs ziemīgas un rēzeknieši un pilsētas viesi varēs no sirds izbaudīt slidošanas prieku.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: flickr.com/photos/bensonkua

Ādažos atvērta vairāk nekā 400 metrus gara apgaismota slidotava

Pērn, 31. decembrī, Ādažos, sporta stadionā pie Ādažu vidusskolas, ikvienam atvērta viena no lielākajām slidotavām Latvijā - vairāk nekā 400 metrus gara un 15 metrus plata, informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Katru dienu slidotava būs apgaismota no plkst.16 līdz 22. Ikvienam Ādažu novada iedzīvotājam, kā arī viesiem slidotava pieejama bez maksas - ikviens ir laipni aicināts baudīt ziemas priekus.

Ādažu novada domes Sporta daļai slidotavu palīdzēja izveidot Ādažu vidusskolas, SIA «Ādažu namsaimnieks», riteņbraucēju kluba «ĀdažiVelo» pārstāvji, Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolas basketbola komandas U-13 sportistu vecāki, kā arī Ādažu novada iedzīvotāji - sporta atbalstītāji.

Slidotava tapusi no 29.decembra pēcpusdienas līdz pat vecgada dienas rītam. «Ūdens uz ledus jālej vienmērīgi, lai, tam sasalstot, neizveidotos grubuļi un slidošana slidotavā būtu droša. Paldies visiem, kuri palīdzēja šai slidotavai tapt, ieguldot savu laiku un negulētās stundas,» atzīst Ādažu novada domes Sporta daļas vadītājs Pēteris Sluka.

 
Slidotava Esplanādē
Slidotava Esplanādē Foto: LETA

Slidotavas Rīgā; Esplanādē, Uzvaras bulvārī, sporta centrā «Sargandaugava» un pie vidusskolas

Kā pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde, Rīgā darbojas četras slidotavas - trīs dabīgā ledus un viena - mākslīgā. Esplanādē darbojas Rīgas pilsētas publiskā mākslīgā ledus slidotava, kas apmeklētājiem atvērta katru dienu no plkst. 10 līdz 22. Turpat pieejama arī inventāra noma, kas pieaugušajiem maksā 2,10 eiro stundā, bet bērniem - 1,40 eiro stundā.

Pilsētā, Uzvaras bulvārī 15, pieejama arī Rīgas ziemas sporta un atpūtas parka dabīgā ledus slidotava, kas darbojas katru dienu no plkst.10 līdz 21. Inventāra noma šeit izmaksā trīs eiro stundā pieaugušajiem un divus eiro stundā bērniem.

Tāpat jau darbojas arī reģionālā sporta centra «Sarkandaugava» dabīgā ledus slidotava - darbdienās no plkst.14 līdz 21 un brīvdienās - no plkst. 10 līdz 21. Inventāra noma šeit maksā 1,80 eiro stundā visiem.

Iedzīvotājiem jau pieejama arī Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas dabīgā ledus slidotava, Parādes ielā 5c, kas darbojas ik dienas no plkst.10 līdz 22, taču darbdienās skolēnu sporta stundu laikā līdz plkst. 15 tā var būt slēgta. Inventāra noma šeit maksā 1,80 stundā visiem.

 
Foto: facebook.com/liepajalv

Slidotavas Liepājā; uz ūdenskrātuves Karaostā un pie stadiona

Pieturoties salam, Liepājā būs atvērtas divas brīvdabas slidotavas Kūrmājas prospekta galā un uz Beberliņu ūdenskrātuves ledus, informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ķēde.

No 6.janvāra atvērta publiskā slidotava Kūrmājas prospekta galā, pie stadiona «Olimpija», kas liepājniekiem un pilsētas viesiem sniedz iespēju izbaudīt slidošanu Liepājas centrā. Slidotava darbosies katru dienu, kamēr to ļaus laika apstākļi. Slidotavas darba laiks darbdienās no plkst. 14 līdz 19, bet brīvdienās - no plkst.11 līdz 21. Apmeklētājiem ir pieejama arī slidu noma.

Kopš Liepājas ūdenstilpes pārklājis pietiekami biezs ledus, arī Beberliņu ūdenskrātuvē Karostā var izbaudīt brīvdabas slidošanu meža apvidū. Atpūtas parkā «BB wakepark» pieejama slidu noma. Slidotava Beberliņos atvērta darbdienās no plkst. 10 līdz 18, bet brīvdienās - no plkst.10 līdz 20.

Ziemas peldēšanas sezonā ik svētdienu plkst. 14 Beberliņu ūdenskrātuvē biedrības «VeloRonis» dalībnieki aicina pievienoties kopīgām ziemas peldēm speciāli izveidotā āliņģī

 
Slidotava Preiļos
Slidotava Preiļos Foto: preili.lv

Slidotava un hokeja laukums Preiļos

Preiļos, Daugavpils ielā 34, pie Preiļu 1. pamatskolas, sākusi darboties apgaismota slidotava un hokeja laukums, informē Preiļu novada pašvaldība.

Saskaņā ar izstrādāto treniņu un nodarbību grafiku slidotavā notiek sporta mācību stundas skolēniem un hokeja nodarbības interesentiem. Treniņu nodarbībām var iznomāt dažādu izmēru slidas.

Priecāties par sagaidīto ziemu ledus laukumā aicināts ikviens, kurš, slidojot un spēlējot hokeju, vēlas aktīvi un pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku. Slidotava darbojas līdz plkst.21.

Slidotāji aicināti ievērot drošības tehnikas noteikumus, ģērbties atbilstoši laikapstākļiem, ievērot tīrību un kārtību gan ledus laukumā, gan ārpus tā.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Slidotava uz salas Jelgavā

Jelgavā, uz Pasta salas zem Mītavas tilta publiskā slidotava tika atvērta 24. decembrī. Ik pēc stundas notiek obligātā ledus apkope, bet maksa par slidošanu pieaugušajiem par stundu ir 2 eiro. Bērniem, uzrādot skolēnu apliecību, slidošana ir bez maksas.

Šī slidotava ir īpaša ar to, ka tā darbojas arī gadījumos, ja gaisa temperatūra pārsniedz nulli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu