Pie Deglava ielas izgāztuves kalna ierīkos distanču slēpošanas trasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Līdzās Deglava ielas rekultivētās izgāztuves kalnam drīzumā darbu sāks distanču slēpošanas trase četru hektāru platībā, kas būs atvērta 24 stundas diennaktī, otrdien vēstīja TV3 ziņas.

Lai arī Rīgas dome vairākkārt aicinājusi atturēties no bradāšanas pa Deglava ielā uzbērto kalnu, nomīdītais sniegs, salauztas ragaviņas un plastmasas maisiņi nožogotajā teritorijā liecina, ka bērni un viņu vecāki tomēr nespēj atturēties no aizliegto ziemas prieku baudīšanas.

Rīta pusē atpūtnieku uz kalna nav, taču pievakarē kalns atkal pilns, jo vārti nav aizvērti, turklāt izskatās, ka slēdzene nav uzlauzta, bet gan atslēgta.

Uz kalna sastaptie rīdzinieki atzīst, ka par aizliegumu atrasties uz kalna zina, bet saka, ka bērniem ļoti gribas slidināties, taču citur apkaimē tādas iespējas nav.

Lai gan vecāki uzskata, ka ziemas prieki uz Deglava ielas kalna nav bīstami, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā brīdina, ka pa kalna perimetru izbūvētas vairākas ievalkas ar tehniskām akām, kā arī izveidoti pieci monitoringa urbumi, kuros bērni var ietriekties.

Rīgas pašvaldības policists Imants Klintsons savukārt intervijā «Rīga TV24» pastāstīja, ka pirmdienas vakarā uz kalna izklaidējušies ap 50 bērnu. Vārti ir vaļā, ir uzraksts, ka izgāztuve ir slēgta, bet, ka kalns būtu slēgts, norādes nav. Policists arī piebilda - labāk lai bērni vizinās no kalna un laiku pavada svaigā gaisā, nekā dara citas muļķības. Tālākais atkarīgs no Rīgas domes lēmumiem.

Deglava ielas slēgtās izgāztuves rekultivācijas projekts ir pilnībā pabeigts, tomēr līdz 2020.gadam to aizliegts apbūvēt un to nedrīkst izmantot ziemas priekiem. Ļaunākajā gadījumā, ja tiks nodarīti postījumi uzbērtajam kalniem, Rīgas pašvaldībai var nākties atmaksāt projektā ieguldīto Eiropas fondu naudu.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks norāda - ja sasaluma periodā ir uzsnidzis sniegs un no kalna nošļūc pieci bērni, tādēļ vien finansējums nebūs jāatmaksā. Bet, ja pavasarī atklāsies, ka daļa zemes nobrucināta, varētu rasties problēmas, tāpēc Rīgas dome tomēr aicina atturēties no kalna izmantošanas ziemas priekiem.

Pašvaldība tuvākajā laikā sola teritoriju aizslēgt, salabot vietām bojāto žogu, kā arī biežāk nosūtīt Rīgas pašvaldības policijas patruļas, lai tās apskata teritoriju.

Savukārt drīzumā aptuveni četru hektāru platībā pie kalna sāks darboties distanču slēpošanas trase, kas būs atvērta 24 stundas diennaktī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu