«Riga IFF» galvenā balva S.Lozņicam par filmu «Notikums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) sestdienas vakarā sadalījis balvas. Skatītāji balvu piešķīra lietuviešu filmai «Sangailes vasara», informēja festivāla pārstāve Zane Dzene. Riga IFF konkursa balvu žūrija piešķīra Sergejam Lozņicam par filmu «Notikums», atzīmējot smalkumu vēsturiska notikuma atainojumā un mākslinieciski meistarīgi notvertu esības garu.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla konkursa žūrijas īpašā atzinība ceļo uz Islandi pie režisora Grimura Hakonarsona un filmas «Auni», uzteicot filmas nevainojamu kinematogrāfisko redzējumu un režijas mākslu.

Savukārt «Short Riga» galveno balvu saņēma «Tommy Cash – Pro Rap Superstar» no Igaunijas (klipa režisori Sanders Jons un Miks Magi), bet žūrijas īpašo atzinību – «Deeper Upper – Unity» no Lietuvas (režisors Sauļus Baradinsks).

BBRental balvu – tehnisko nodrošinājumu nākamajai filmai – saņem Laurins Bareisa no Lietuvas par filmu «Dembava»; InScript balvu – dalību scenārija attīstīšanas darbnīcā – žūrija piešķīra Lienei Lindei (Latvija) par filmu «Zeme ir visvientuļākā planēta»; DDAudio balva – mūzika nākamajai filmai – piešķirta Norai Sarakai (Igaunija) par filmu «Gaisma».

Kinoteātru «Kino Bize» (Latvija), «Skalvia» (Lietuva) un «Suprus» (Igaunija) balvu – pirmizrādi nākamai filmai – žūrija piešķīra Laurinam Bareisam (Lietuva) par filmu «Dembava».

Savu balvu pasniedza kinoteātris «Splendid Palace». Skatītāju balsojuma simpātijas tika lietuviešu filmai «Sangailes vasara», un filmas autoriem kinoteātris dod iespēju atgriezties Rīgā un šo filmu iekļaut kinoteātra repertuārā.

Savas balvas pasniedza arī Riga IFF bērnu un jauniešu žūrija. Par labāko bērnu filmu tika atzīta «Operācija «Arktika»», par labāko jauniešu filmu – Joahima Trīra «Skaļāk par sprādzieniem».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu