Otro gadu pēc kārtas Rīgā sācies 10 dienu ilgais kino festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemanot pienākušas tumšās rudens naktis. Īstais laiks filmām! 15. oktobrī Rīgā sācies starptautiskais kino festivāls, kas ilgs desmit dienas un Latvijā risinās jau otro reizi. Tajā sabiedrība var iepazīties un izbaudīt pasaules jaunāko un interesantāko kino, tai skaitā Latvijas filmas.

Desmit dienu laikā tiks rādīts arī Ziemeļvalstu kino, īsfilmas un eksperimentālais kino, krievu dokumentālais kino, filmas ģimenēm utt.

Kopumā skatītājiem tiek piedāvātas vairāk nekā simts filmas, no kurām divdesmit domātas bērniem un jauniešiem.

Bērnu un jauniešu filmu programmu kuratore Kristīne Giluce pauž, ka kino festivālā rādītās filmas jauniešiem ir par sociālām tēmām. Bet to mērķis ir izglītot jaunās atvases.

Tikmēr kino festivāla radošā direktore Sonora Broka stāsta, ka festivāla mērķis ir popularizēt kino Latvijā. Tai pašā laikā aicina apmeklētājus pasākumu izbaudīt!

Īsfilmu un Baltijas mūzikas videoklipu programmas «Short Riga» kuratore Anna Veilande-Kustikova skaidro, ka pirmo reizi mūzikas videoklipi Latvijā tiks rādīti uz starptautiskā kino festivāla ekrāniem. Tā būs iespēja kinomīļiem iepazīt mūzikas režiju. Viņasprāt, festivālā ir unikāla iespēja dzīvē satikt filmu un videoklipu režisorus un kopā parunāt neformālā gaisotnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu