Zināmi visi festivāla «Zemlika» mūziķi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/ensembleeconomique

Zināmi visi mūziķi, kas 24. oktobrī un 25. oktobrī Durbē piedalīsies mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā «Zemlika», informē festivāla rīkotāji. No ārzemju māksliniekiem festivālā uzstāsies «Ensemble Economique», kas ir amerikāņu mūziķa Braiena Paila solo projekts. Uz skatuves kāps kolumbiešu mūziķe Lukrēcija Dalta, kura savu elektroniskās mūzikas karjeru veidojusi gan dzimtajā Kolumbijā, gan Eiropā.

Festivāla «Zemlika» mūziķu kompānijai pievienosies arī Austrālijā dzimušais un šobrīd Francijā dzīvojošais bundzinieks Vils Gatrī, kurš studējis džezu un improvizāciju un aktīvi darbojas dažādos projektos.

Skatītāji varēs iepazīt arī «Moon Zero», kas pēc festivāla organizatoru teiktā ir noslēpumains un ēterisks Londonas producenta Tima Garata projekts. Mākslinieks savu mūziku rada un ieraksta baznīcās, tādējādi kompozīcijās pētot harmoniju haosa un savstarpēji konkurējošu frekvenču attiecības.

Festivālā uzstāsies arī latviešu mūziķi «Mielavs un pārcēlāji», kā arī folkloras kopa «Kokle», kura tiek uzskatīta par vienu no vecākajiem folkloras ansambļiem Latvijā. Ansamblis dibināts 1980. gadā kā bērnu folkloras kopa, bet gadu gaitā kļuvusi par jauniešu grupu.

Jau ziņots, ka festivālā «Zemlika» uzstāsies Kārlis Kazāks, kā arī māksliniece un mūziķe Maija Līcīte ar projektu «Mionia». «Zemlikā» uzstāsies arī «Graveyard Tapes», «Magic Island» jeb Emma Černija, Sāra Lipsteita jeb «Noveller» no Ostinas ASV.

Festivālā uz skatuves kāps arī «Lust For Youth» no Dānijas, «Hedvig Mollestad Trio» no Norvēģijas, Džūlija Kenta no ASV, «Klaus Johann Grobe» no Šveices, «Kamanių Šilelis» no Lietuvas un «Saucējas» no Latvijas.

Biļetes uz mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu «Zemlika» nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā «Bezrindas.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu