«Polaris» mūzikas balvu ieguvusi dziedātāja Bafija Senmarija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ikgadējā «Polaris» balvu ceremonijā Toronto par gada albumu atzīts kanādiešu dziedātājas Bafijas Senmarijas (Buffy Sainte-Marie) ieraksts «Power in the Blood», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

74 gadus vecā folkmūzikas dziedātāja saņēma naudas balvu 50 000 Kanādas dolāru (33 710 eiro) apmērā.

Folkmūzikas veterāne un politiskā aktīviste Senmarija sāka karjeru 50. gados. Viņas 21. albums «Power in the Blood» iznāca šā gada maijā.

«Es neiesaistījos mūzikas biznesā tāpēc, ka bērnībā vecāki lika spēlēt klavieres. Es to darīju tāpēc, ka rakstīšana man ir dabiska izpausme, kā arī mani interesēja skaņa,» viņa sacīja nesenā intervijā laikrakstam «The Guardian».

«60. gadi bija atvērts logs tajā, ko cilvēki dēvē par mūzikas industriju,» viņa stāstīja. «Man paveicās. Patiesībā sākumā es kļuvu par daudz slavena, tāpēc pārcēlos uz dzīvi Havaju salās, lai izbēgtu no šovbiznesa. Par savu karjeru vienmēr esmu domājusi tā - tas ir kaut kas, ko daru, bet tā nav visa mana dzīve. Man ir īsta dzīve, privāta dzīve. Man ir daudz vistu, man ir zirgs, kaķis, daudzas kazas, man ir ļoti daudz dzīvnieku.»

«Polaris» mūzikas balva ik gadu tiek pasniegta labākajam kanādiešu mūzikas albumam, ņemot vērā tikai māksliniecisko vērtību, nevis pārdošanas apjomu.

Šogad balvai bija nominēts repera Dreika albums «If You’re Reading This It’s Too Late», mūziķa Tobiasa Džeso jaunākā ieraksts «Goon», indīroka grupas «The New Pornographers» albums «Brill Bruisers», BADBADNOTGOOD un repera «Ghostface Killah» kopdarbs «Sour Soul», rokgrupas «Braids» ieraksts «Deep in the Iris», komponista Karibū albums «Our Love» un dziedātājas Dženiferas Kāslas «Pink City». Uz balvu pretendēja arī indīpopa grupas «Alvvays» un postpankmūzikas grupas «Viet Cong» pašu vārdā nosauktie albumi.

Iepriekšējos gados «Polaris» mūzikas balvu ieguvusi rīkles dziedātāja Taņa Tagaka, grupas «Godspeed You! Black Emperor» un «Arcade Fire», dziedātāja Feista un komponists Karibū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu