Valsts prezidents Raimonds Vējonis sprēgā Skuteļa humoršovā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atsaucies latviešu komiķa Jāņa Skuteļa aicinājumam piedalīties viņa raidījumā «Pusnakts šovs septiņos». Prezidents sarunā ar komiķi liekvārdībā neizplūda, taču demonstrēja gaumīgu humora izjūtu. Lai gan Vējonis arī līdz šim nav bijis nekāds «sausiņš», viņš atzina, ka izlemt par dalību šovā nebija grūti, jo tā ir laba iespēja parādīt sevi no citas puses un apliecināt, «ka nav nūģis».

Skuteļa šovā prezidents bārstīja asprātības par tēmu «Laikam no sākuma jāierauj!», kā arī pastāstīja, kas mainījies, esot prezidenta amatā. Vējonis atzina, ka tagad visām viņa darbībām tiek pievērsts daudz vairāk uzmanības; visu, ko viņš pasaka, cilvēki citē tviterī, un jārēķinās arī ar apsardzi, kas gan esot jauki cilvēki un vienmēr sastāda Vējonim kompāniju.

Jautāts, ko sagaidīt turpmākajos viņa prezidēšanas četros gados, Vējonis nopietni atbildēja, ka strādās, lai valsts kļūtu stabila ekonomiski, lai mums nebūtu jābrauc projām un lai bērni sāktu dzimt vairāk. Protams, Skutelis izmantoja iespēju noskaidrot prezidenta viedokli par tikumības grozījumiem Izglītības likumā, uz ko gan Vējonis atbildēja, ka Izglītības ministrija vēl nav izdomājusi, kas ir tikumība, tā ka problēma būs joprojām.

Vējonis arī norādīja - ja līdz šim skolā visi mācīti netikumīgi, tad ir ļoti liela iespēja, ka arī Saeimā un valdībā nav tikumības.

Prezidents atzina, ka Latvijā bieži kaut kādas prasības ieliek likumos, bet tās pēc tam neviens neievēro, tajā skaitā valsts institūcijas. Vējonis pauda, ka prezidenta amatā gribētu izskaust praksi, ka likumos tiek iekļautas normas, kas netiek ievērotas, un

Skutelis paslavēja, ka ierosinājums pārmaiņas pēc darboties likuma ietvaros nudien izklausās pēc jaunas un ļoti labas idejas.

Skutelis sarunā ar prezidentu paspēja pārcilāt dažādas tēmas, tostarp komiķis izvilināja, ka iemesls, kāpēc Vējonis nav sajūsmā par iespēju dzīvot Jūrmalas rezidencē, ir tās izmērs un nemīlīgās telpas. Prezidents atzina, ka rezidence viņam liek justies kā viesnīcā.

«Ja tev sievai jāzvana pa telefonu, lai sameklētu, kur viņa ir tajā viesnīcā...» pārdomās dalījās Vējonis.

Ierosinājums Jūrmalas rezidencē izmitināt bēgļus, pēc prezidenta domām, īsti nebūtu iespējams. «Viņiem jau pases nav! Tur jau netiks iekšā - drošības režīms,» jokoja prezidents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu