Aptauja: 70% francūžu par vīnu zina ļoti maz (3)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai gan Francija ir izslavēta ar tās labo virtuvi un izcilajiem vīniem, vairāk nekā divas trešdaļas francūžu atzīst, ka nevar sevi saukt par vīna pazinējiem.

Atbildot uz jautājumu «Vai domājat, ka jums ir labas zināšanas par vīniem?», 71% respondentu atbildējuši noraidoši, kamēr tikai 3% uzskatījuši sevi par zinošiem šajā jautājumā.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 43% biroja darbinieku sevi uzskata par vīna pazinējiem, kamēr starp strādniekiem tādās domās ir tikai 16%.

Tas apliecina, ka liela nozīme ir sociālajam statusam.

Sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums «Viavoice», kas veica šo aptauju, norādījis, ka rezultāti liecina ne vien par «ļoti elitāro» pieeju vīniem, bet arī par «patieso situāciju mājsaimniecībās, kurām ir finansiālas problēmas un kuras nevar atļauties labas kvalitātes vīnu».

Trīs dienu laikā «Viavoice» intervēja 1015 pieaugušos, un aptaujas rezultātus otrdien publicēja žurnāls «Terre de Vins».

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu