Lenona slepkavam astoto reizi noraida lūgumu viņu atbrīvot (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas štata varasiestādes jau astoto reizi noraidījušas «The Beatles» mūziķa Džona Lenona (John Lennon) slepkavas Marka Deivida Čepmena (Mark David Chapman) lūgumu atbrīvot viņu no cietuma priekšlaicīgi, piektdien paziņoja cietuma amatpersonas.

Ņujorkas štata Priekšlaicīgās atbrīvošanas jautājumu valde 59 gadus vecajam Čepmenam paziņoja, «ja viņš tiks atbrīvots šoreiz, ir pamatots iemesls domāt, ka jūs nedzīvosiet un paliksiet brīvībā, atkal nepārkāpjot likumu».

Nākamo reizi Čepmens varēs vērsties ar lūgumu par priekšlaicīgu atbrīvošanu 2016. gada augustā.

Čepmens nošāva Lenonu 1980. gada 8.decembrī, kad viņš kopā ar sievu Joko Ono atgriezās mājās no Manhetenas ierakstu studijas.

Slepkavības izdarīšanas brīdī Čepmens bija 25 gadus vecs.

Par slepkavību Čepmenam tika piespriests mūža ieslodzījums. Pēc 20 gadu cietumsoda izciešanas viņš vairākkārt ir lūdzis atbrīvošanu pirms termiņa, bet šāds lūgums vienmēr ticis noraidīts. Joko Ono ir vairākkārtīgi pieprasījusi, lai Čepmens netiktu atbrīvots.

Marks Deivids Čepmens 2012. gadā
Marks Deivids Čepmens 2012. gadā Foto: Reuters/Scanpix
Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu