RIGA IFF tiks izrādītas astoņas filmu programmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā kinoteātrī «Splendid Palace» no 15. līdz 25. oktobrim tiks izrādītas astoņas filmu programmas, informēja festivāla organizatoru pārstāve Zane Dzene.

Viņa norādīja, ka skatītāji varēs baudīt pasaules kino, Latvijas filmas sadarbībā ar festivālu «Lielais Kristaps», vēsturisko retrospektīvu, ziemeļvalstu kino izlasi, īsfilmas, videoklipus un eksperimentālo kino programmā «Short Riga», krievu dokumentālo kino sadarbībā ar neatkarīgo festivālu «Artdocfest», filmas pavisam mazajiem un ģimenēm, kā arī kino par pieaugšanu jaunajiem kino skatītājiem.

Festivāla programmā būs Eiropas kino klasiķa Benuā Žako «Istabenes dienasgrāmatas» («Journal d'une femme de chambre») ar Francijas «jauno laiku dīvu» Leu Seidū, skotu grupas «The Beta Band» dalībnieka Džona Maklīna debijas darbs Sandensā «Gausie rietumi» ar Maiklu Fasbenderu vienā no galvenajām lomām, kā arī Roterdamas Starptautiskā kinofestivālā izrādītā austrieša Lukasa Valentas Rinera Argentīnā filmētā debija «Parabellum».

Jauniešu programmā «Jauniešu lietas/#Youth_Matters!» tiks izrādītas «Kannu Palmas zaram» nominētās norvēģu brīnumbērna Joahima Trīra pirmā filma angļu valodā - «Skaļāk par sprādzieniem», kuras aktieru vidū ir arī Oskaram nominētais Džese Eizenbergs un franču kino un teātra aktrise Izabella Ipēra. Tiks izrādīta arī Kristiansandas festivāla drāma «Mana tievā māsa», kas atklāj stāstu par bulīmiju. Bērnu filmu programma «Bērnu brīvdienas/Kids Weekend» būs pasākums visai ģimenei - nedēļas nogale ar animācijas darbnīcām un filmām, kas tapušas ziemeļvalstīs. Viena no programmas filmām būs Igaunijā veiksmīgi izrādītā filma «Zupas pilsētas slepenā biedrība».

Retrospekcijas programmā «In Kino Veritas» iekļauta arī francūža Žana Ruša «Vienas vasaras hronika» un amerikāņu kulta režisora Džona Kasavītisa «Sejas». Sadarbībā ar Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas vēstniecībām, Dānijas Kultūras institūtu un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā tapusi programma «Ziemeļu gaismas/Nordic Highlights». Viena no tās spilgtākajām filmām ir filma «Viņi ir izbēguši», kas saņēmusi arī Somijas nacionālo balvu.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, sākot ar šo gadu, iedibinājis arī starptautisku konkursu. Filmas un žūrija tiks izziņotas septembra vidū - programmā iekļauti astoņi pilnmetrāžas darbi. Šim konkursam neesot ne žanrisku, ne stilistisku ierobežojumu.

Viens no festivāla pasākumiem ārpus lielā ekrāna būs Zigmāra Jaujas izstāde «Zudušos kinoteātrus meklējot». Ar šī personiskā pētījuma par Rīgas pilsētas kinoteātriem un to, kā to aprises mainījušas pilsētas seju, atklāšanu 15. oktobrī notiks arī visa festivāla atklāšana.

www.rigaiff.lv

Rīgas Starptautiskais kino festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu un sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību, kā arī Latvijas Kinoproducentu asociāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu