«Re! Laikmetīgais cirks un iela» viesosies «Piena svētkos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apņemoties padarīt laikmetīgo cirku pieejamāku visā Latvijā, «Re! Laikmetīgais cirks un iela» šā gada 2.augustā viesosies «Piena svētkos» ar laikmetīgā cirka izrādēm un meistarklasēm.

Festivāls «Re! Laikmetīgais cirks un iela» šā gada 2.augustā ar izrādēm un meistarklasēm viesosies «Piena svētkos» kultūras pilī «Ziemeļblāzma». Festivāla viesi «Circus Katoen» no Beļģijas/Nīderlandes un avangardiskais «Animal Religion» no Spānijas pārsteigs un aizkustinās ar iespaidīgiem akrobātikas trikiem un virtuozu žonglēšanas prasmi, bet laikmetīgā cirka meistarklases pasniegs jaunie mākslinieki no Baltijas valstīm.

Laikmetīgais cirks ir mūsdienīga skatuves mākslas forma, kas idejas atklāsmei brīvi apvieno cirka, teātra, dejas un citu mākslas žanru elementus. Cirks kā universāla mākslas valoda strauji ieņem savu vietu ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Cirks - tā ir iespēja izkrāsot pilsētvidi, veicināt tūrismu un dažādot skatuves mākslas piedāvājumu, ejot līdzi laikam.

Foto: publicitātes

Festivāla komanda šogad apmeklējusi starptautiskus festivālus un konferences, lai izvēlētos visinteresantākos māksliniekus un izvērtētu šā brīža žanra tendences. Esam kļuvuši par vairāku starptautisku sadarbības tīklu biedriem, kur iegūtā pieredze un zināšanas mums ļaus jau tuvākajā nākotnē šo žanru padarīt pieejamāku ne tikai Rīgas, bet arī visas Latvijas publikai gada garumā.

«Re! Laikmetīgais cirks un iela» notiek kopš 2013. gada un uz Latviju ir atvedis vairāk nekā 70 māksliniekus no 14 valstīm, pulcējot 25 000 skatītāju! Festivāls caur krāsu, skaņu, noskaņu un radošās izpausmes formu dažādību, piedāvā piedzīvot mākslas brīnumu, sastopoties ar dažādām pasaules kultūrām. Mūsu mērķis - aktivizēt kultūras procesus Rīgā un ārpus tās, attīstīt laikmetīgā cirka un ielu mākslas kultūru Latvijā, padarot publisko telpu par pozitīvi lādētu, radošu, piedzīvojumiem bagātu, sociāli atraktīvu vidi.

«Piena svētkos» ieeja līdz 14 un pēc 60 gadiem bez maksas. Pārējiem biļetes cena 9 eiro, un tās pieejamas iepriekšpārdošanā bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu