Nīls Jangs kvalitātes problēmu dēļ aizliedz straumēt viņa mūziku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu rokmūziķis Nīls Jangs aizliedzis atskaņot viņa mūziku straumēšanas pakalpojumu vietnēs, paužot neapmierinātību par straumēšanas sistēmu zemo skaņas kvalitāti. Straumēšanas vietnes, kā «Spotify», daudz kritizētas par niecīgu autoratlīdzību maksāšanu mūziķiem. Jangs norādījis, ka viņa lēmums saistīts ar straumēšanas vietņu zemo kvalitāti.

«Man nav vajadzīgs, lai mana mūzika tiktu devalvēta ar vissliktāko kvalitāti pārraižu un jebkādu citu izplatīšanas formu vēsturē. Man neliekas pareizi ļaut to pārdot maniem faniem. Tas ir slikti manai mūzikai,» teikts Janga paziņojumā.

Viņš piezīmēja, ka šādu lēmumu nav pieņēmis «naudas dēļ, kaut arī manu daļu (tāpat kā visiem citiem mūziķiem) ir dramatiski samazinājuši slikti darījumi, kas noslēgti bez manas ziņas».

Jangs jau gadiem sūkstās par audioierakstu digitālo formātu, galu galā ķeroties pats pie sava portatīvā mūzikas atskaņotāja «Pono» izstrādes, lai nodrošinātu augstu skaņas izšķirtspēju.

Janga atskaņotājs «Pono» šā gada sākumā nonāca tirdzniecībā.

Pārnēsājamais mūzikas atskaņotājs «Pono» pašlaik nopērkams internetā, kā arī aptuveni 80 amerikāņu kompāniju veikalos. Tā cena ir 399 ASV dolāri (335 eiro).

Vietnē «Pono Music» nopērkami atskaņotājam piemērota formāta mūzikas ieraksti, kuru skaņas kvalitāte ir augstāka nekā šobrīd populārākajam formātam MP3. Datubāzē pašlaik ir aptuveni divi miljoni dziesmu.

Līdzekļu vākšanas vietnē «Kickstarter» Janga idejai tika ziedoti apmēram 6,5 miljoni ASV dolāru (5,5 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu