Sākas XI «Kremerata Baltica» festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Laikā no 2. jūlija līdz 5. jūlijam norisināsies nu jau vienpadsmitais kamerorķestra «Kremerata Baltica» festivāls, kas Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā piedāvās vairākus koncertus no cikla «Dzimuši Rīgā», informē kamerkora pārstāvis Bertrams Purvišķis. 2. jūlijā Rīgā, kinoteātrī «Splendid Palace», norisināsies Gidonam Krēmeram veltīts kino vakars «Rīgas Gidons», kā arī Gidona Krēmera grāmatas «Veltījums jaunai pianistei» atvēršana.

3. jūlija vakarā Lielajā ģildē būs īpašs «Rīga 2014» notikums - Gidona Krēmera un «Kremerata Baltica» pirmatskaņojumu koncerts «Žanis un Johanna. Mīlestība», kas tapis sadarbībā ar Lipkes memoriāla komandu.

Reiņa Suhanova scenogrāfijas vidē pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos Žanim un Johannai Lipkēm veltītais Artura Maskata jaundarbs «Midnight in Riga» (solisti Gidons Krēmers, Giedre Dirvanauskaite un Andrejs Puškarevs), Filipa Glasa otrais vijoļkoncerts «The American Four Seasons/Amerikāņu gadalaiki» (2009) un Mečislava Veinberga Kamersimfonija Nr.2.op.147 (1987).

4. jūlijā Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» koncertā «Meistari un meistardarbi» ar «Kremerata Baltica» muzicēs Lauma Skride, bet nākamajā vakarā 5.jūlijā festivāla noslēguma koncertā «Laiks Šūbertam: Mīlestība un vientulība» būs iespēja dzirdēt Rīgas zvaigznes Baibu Skridi (vijole), Kseniju Sidorovu (akordeons) un deviņgadīgo vijolnieku Daniilu Bulajevu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu