Gerhards Rihters draud ar gleznu izņemšanu no muzejiem un pārdošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiski pazīstamais vācu mākslinieks Gerhards Rihters draudējis izņemt visus darbus no muzejiem un pārdot tos, kā iemeslu minot jauno likumu par aizliegumu eksportēt Vācijas mākslas darbus, otrdien ziņo vietējā avīze.

«Es izņemšu visas gleznas no muzejiem, ielikšu tirgū un pārdošu cik ātri vien iespējams,» viņa sacīto citējis «Dresdner Morgenpost», kā iemeslu minot Vācijas valdības ierosināto likumu par nacionālo dārgumu aizsardzību.

Viens no pasaulē pelnošākajiem mūsdienu māksliniekiem nopeļ aizliegumus, kas tiek ierosināti ar virkni jaunajiem Eiropas Savienības likumiem.

«Nevienam nav tiesību norādīt, ko man darīt ar manām gleznām,»

viņš teica, piebilstot, ka viņš atsakās lūgt valdībai atļauju pārdot savas gleznas. «Šie cilvēki neko nesaprot no mākslas.»

Viņš pavēstīja, ka labas gleznas vienmēr nokļuvušas muzejos, nevis «sliktās rokās», bet muzejos esot pārāk daudz mākslas un vienmēr ir jāveido jaunas izstādes. «Nevar būt tik daudz kvalitātes mākslā,» viņš teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu