ASV topā filma par mīlestību, kuru apēno nāve (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātros ar ļoti labām sekmēm startējusi rakstnieka Džona Grīna (John Green) romāna «Mūsu zvaigžņu vaina» («The Fault in Our Stars») ekranizācija, kas stāsta par sešpadsmit gadu vecu meiteni, kura vairākus gadus pavada nāves ēnā. Viņai ir vēzis.

Filma pirmajā nedēļā iekasējusi 48,2 miljonus dolāru.

Pērnā gada nogalē klajā nāca arī šīs Džona Grīna grāmatas latviskojums.

Anotācija: Heizelai Greisai ir tikai sešpadsmit gadu, taču jau vairākus gadus viņa pavada nāves ēnā. It visur viņas pastāvīgais pavadonis ir tērauda ratiņi ar skābekļa balonu, caurulītes nāsīs un... audzējs, kuru gan uz laiku apturējis jauns brīnummedikaments, bet diagnoze diemžēl ir neatgriezeniska. Heizela cenšas tikt galā ar dzīvi, kā nu prot, – pusaudziska spīts un drudžainas dzīvotalkas viņā apvienojas ar cilvēka, kurš apzinās savu nolemtību, rezignāciju un pārdomu smagumu. Taču kādā no vēža pacientu atbalsta grupas tikšanās reizēm Heizela sastop Augustu – neprognozējamu, romantisku puisi –, kurš apgriež meitenes dzīvi kājām gaisā par spīti tam, ka Heizelas diagnoze ir vai ir bijusi arī viņējā. Banālā klišeja, ka katrs dzīves mirklis jātver tā, it kā tas būtu beidzamais, šo jauniešu dzīvē iegūst baisi, bet arī fascinējoši burtisku nozīmi. Vai mīlestība, kuru nepārtraukti apēno nāve, ir tikai abu jauniešu izmisīgā tveršanās pie dzīves? Ko viņu slimība ļauj apjaust pašiem par sevi, ko – par apkārtējiem? Un vai vispār slimībai un nāvei var būt jebkāda jēga, vai tā ir tikai neloģiska «vaina viņu zvaigznēs»?

Pagājušās nedēļas līdere - piedzīvojumu filma «Melnā feja Malefisenta» (Maleficent), kas veidota pēc pasaulē populārās pasakas «Apburtā princese» motīviem, šonedēļ numur 2, bet Toma Krūza grāvējs «Rītdienas robeža» («Edge of Tomorrow»), kas saņēmis ļoti labas kritiķu atsauksmes, tikai numur 3.

Anotācija: 3D filmas «Rītdienas robeža» darbība norisinās tuvā nākotnē, kurā citplanētieši ir sākuši iznīcinošu uzbrukumu Zemei. Cietušas sakāvi visās līdzšinējās kaujās, pasaules valstu armijas apvienojas izšķirošajam uzbrukumam. Virsnieks Viljams Keidžs (Toms Krūzs) ir armijas zinātnieks, kurš nav piedalījies nevienā kaujā līdz brīdim, kad tiek pazemināts rangā un nosūtīts doties uzbrukumā. Viņš tiek nogalināts dažu minūšu laikā pēc uzbrukuma sākuma, bet pēkšņi atmostas dienu pirms savas nāves. Keidžs nokļūst neizskaidrojamā laika atkārtošanās ciklā, piespiežot viņu atkal no jauna doties zaudētajā kaujā un mirt.

Foto: publicitātes

Filma «X-cilvēki: Bijušās nākotnes dienas» noslīdējusi uz 4. vietu.

Filmas «Teds» autora Seta Makfarleina (Seth MacFarlane) jaunā komēdija «Miljoniem iespēju, kā atdot galus» («A Million Ways to Die in the West») numur 5.

Savukārt grāvējs «Godzilla» numur 6.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu