Muzeju naktī Ķīpsalā pastaigas lieliem un maziem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ķīpsala ir ne tikai lieliska vieta ūdens malā ar neatkārtojamu skatu uz Vecrīgas torņiem un ostu ar burulaivām. Tā ir tik tuvu pilsētas centram, īsā pastaigā pār Vanšu tiltu esi nonācis laukos, klusumā un zaļumos.

Muzeju nakts pasākuma ietvaros 17.maijā Žaņa Lipkes memoriāls Ķīpsalā būs pieejams apmeklētājiem no plkst. 12.00 līdz pat 23.00. Sestdien notiks divas pastaigas gidu pavadībā pa Ķīpsalu - 16:00 ekskursija ģimenēm ar bērniem un apslēptās mantas meklēšanu.

Pievakarē 20:00 Ķīpsalas garā pastaiga pieaugušajiem, māju tapšanas pārsteidzošie stāsti, šīs salas mainīgā vēsture un pozitīvs kultūras mantojuma saglabāšanas piemērs. Ķīpsalas vēsturiskā koka apbūve ir aizsargjosla Vecrīgai, kura ir UNESCO pasaules kultūras mantojuma aizsargjosla ar savdabīgu mūsdienu būvniecības neskartu ansambli.

Izstaigājot nepilnus divus kilometrus garo maršrutu, kas iezīmēts ceļvedī, apmeklētāji varēs paši orientēties salas takās, meklēt māju arhitektūras detaļas. Uzdevumu kartes ar Ķīpsalas māju aprakstiem būs iespējams saņemt pirmajā «kontrolpunktā» Mazā Balasta dambī 8, Žaņa Lipkes memoriālā.

Vienlaikus no 15:00 līdz 22:00 notiks radošās darbnīcas bērniem, lieli un mazi varēs gatavot kuģīšus, plostus un laivas, lai palaistu tos Daugavā vai izliktu apskatei kopīgā izstādē.

Bērni varēs izkrāsot savas pastkartes ar Ķīpsalas mājām, Daugavgrīvas bāku un burulaivu attēliem. Tās varēs nosūtīt draugiem un tuviniekiem, uz tām līmēsim Lipkes ģimenes pastmarkas.

Muzeju nakts pasākums Žaņa Lipkes memoriālā notiek ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Muzejs pieejams ģimenēm ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ratiņkrēslos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu