Uz apkaimju svētkiem aicina Sarkandaugava un Jugla (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ, turpinoties Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem apkaimēs, uz svētkiem aicina Jugla un Sarkandaugava. 15. un 16. maijā svinēs un radoši savu apkaimi pētīs rīdzinieki Juglas pusē. Savukārt 17. maijā uz pirmajiem apkaimju svētkiem aicina Sarkandaugava.

Jugla

Juglas svētku mērķis ir apzināties juglēniešu kultūrvēsturiskās saknes, apkaimes identitāti, stiprināt apziņu, ka Jugla ir nozīmīga Rīgas vieta. Svētku dalībniekiem būs iespēja ne tikai apmeklēt pasākumus, bet aktīvi tajos iesaistīties un pašiem radīt mākslas darbus. Svētkus veido jaunieši, apvienojot visu Juglas skolu, mūzikas skolas, kā arī Rīgas stila un modes arodvidusskolas radošo potenciālu.

Ceturtdien, 15.maijā, Juglas vidusskolas zālē pl. 15.00 būs skatāma «2ANNAS» īsfilmu programma, kurai sekos M.Rudzīša stāsts par video un darbu skatīšanās. Savukārt pl. 17.00 ikviens aicināts uz lekciju un sarunu par ielu mākslu. Vakara noslēgumā pl. 18.00-22.00 skatītājus priecēs jauno mūziķu koncerts.

Piektdien, 16.maijā, svētki pārcelsies uz Juglas vidusskolas stadionu, kur būs skatāma fotoizstāde «Juglas stāsti» un meistardarbnīcas. Dienas garumā pl. 12.00-17.00 ikviens aicināts doties velomaršrutā «Juglas ezeri» un piedalīties meistardarbnīcās. Pl. 17.00 un 18.00 mūsdienu dejas priekšnesumu sniegs Valentīns Kiļeso un grupa «Chilhood Colony».

Apkaimju svētku «Lielā Jugla» programma

Sarkandaugava

Vēl pirms Sarkandaugavas strādnieku svētkiem, ceturtdien, 15.maijā, šajā apkaimē notiks «Rīgas kopienu maltīte». Tā būs Rīgas kopienu saruna, kā sevi «pabarot», darot sabiedrībai vajadzīgus darbus.

Savukārt sestdien, 17.maijā, pirmo reizi notiks Sarkandaugavas strādnieku svētki, mainot un pilnveidojot priekšstatu un zināšanas par šo apkaimi, kas ilgu laiku bijusi Rīgas rūpniecības šūpulis un centrs.

Sestdien pl. 12.00-16.00 Tvaika ielas posmā pie Sarkandaugavas vecupes krasta izglītojoši un izklaidējoši pasākums visai ģimenei, foto orientēšanās aktīvās atpūtas cienītājiem, gidu ekskursijas zinātkārajiem. Sadarbībā ar Rīgas kino muzeju pl. 11.00-24.00 latviešu kino būs skatāms bijušajā kinoteātrī «Aurora». Savukārt vakarā pl. 17.00-24.00 Muzeju nakts ietvaros viesus ciemos gaidīs Latvijas Nacionālā vēstures muzeja filiāle «Dauderi», Rīgas psihiatrijas un neiroloģijas centrs, Sarkandaugavas bibliotēka un vēsturiskā alusdarītava «Aldaris». Ieeja visos apkaimju svētku pasākumos bez maksas.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā visu gadu notiek pasākumu sērija «Aktīvās apkaimes» – rīdzinieku ierosināti un īstenoti notikumi dažādās pilsētas apkaimēs. Jau nākamnedēļ Rīgas centra apkaimes identitāte un radošā sadraudzība būs uzmanības centrā Latvijas Mākslas akadēmijas Pagalma svētkos 24.maijā. Maijā katru darba dienu uz festivālu «Ziedoņdārza stāsti» aicina Ziedoņdārzs. Visu maiju ikviens būs aicināts uz mākslinieces Aijas Bley Portretu darbnīcu VEF kultūras pilī. Tāpat no maija līdz pat oktobrim interesentiem dažādos maršrutos pieejamas gidu ekskursijas Pārdaugavā, biļetes uz ekskursijām iegādājamas «Biļešu paradīze» tirdzniecības vietās.

Sarkandaugavas strādnieku svētku programma:

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu