Muzeju nakts pazemē: Līgatnes slepenajā bunkurā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

17.maijā rehabilitācijas centrā Līgatne sadarbībā ar pilsētvides pētnieku grupu «Grauzti» slepenībā zem sarkanā karoga norisināsies Muzeju nakts ar moto «Sarkanā krāsa - dzintars».

17.maijā, Muzeju naktī, no plkst. 20 līdz 24 interesentiem tiks piedāvāta iespēja ielūkoties īpaši slepenā bunkura vēsturiskajās telpās, apskatot padomju laika līderu apspriežu telpu, ģerboņu zāli u.c. telpas, kā arī noskatīties jau sen aizmirstu vēsturisku filmu «Civilā aizsardzība» un baudīt īstu padomju laika uzkodu - belašu ar atspirdzinošu dzērienu.

Savukārt pilsētvides pētnieku grupa «Grauzti» apmeklētājus pārsteigs ar fotoizstādi un interesantiem stāstiem par pilsētvides pētniecību un dažādiem vēsturiskiem civiliem un militāriem objektiem

Rehabilitācijas centrs Līgatne ir uzcelts pagājušā gadsimta 80. gados kā PSR Valsts drošības komitejas 4. pārvaldes atpūtas komplekss un piesegs pazemes bunkuram, kas tika izmantots politiskās un valsts varas elites vajadzībām. Laikiem mainoties, tikai 2003.gadā bunkuram noņēma slepenības zīmogu un atvēra publiskai apskatei.

Līdz ar to šobrīd rehabilitācijas centra Līgatne teritorijā deviņus metrus zem zemes atrodas labiekārtots bunkurs 2000 m2 platībā, kur līdz pat mūsdienām ir saglabāts viss autentiskais pazemes aprīkojums. Tā ir bijusi viena no stratēģiski svarīgākajām vietām Padomju Latvijā kodolkara situācijas gadījumā, bet šobrīd tas darbojas kā tūrisma objekts, kuru apmeklē gan Latvijas, gan ārvalstu viesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu