Muzeju nakts Valmierā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļas nogale – 16. un 17. maijs – gaidāma īpaši darbīga, radoša un krāšņa, jo Valmierā notiks Starptautiskā Muzeju nakts 2014 un Nakts iepirkšanās svētki 2014.

17.maijā Valmierā tiks plaši atzīmēta Starptautiskā Muzeju nakts 2014, un tā tiks aizsākta ar aizraujošu ekskursiju «Dzintara saulriets Valmierā». Stāstu ar izklaides elementiem par dzintara meklējumiem Gaujas krastos izklāstīs Valmieras pilsētas gide un Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Ineta Amoliņa.

Ekskursijas sākums plkst. 17.30 skatu laukumā pie Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas. Kā ierasts, plašu aktivitāšu klāstu piedāvās Valmieras muzejs, dāvājot apmeklētājiem iespēju aplūkot dažādas izstādes, piedalīties radošajās darbnīcās, doties ekskursijā pa Valmieras romantiskākajām vietām un pastaigāties pa pārsteidzošu gaismas un mūzikas dārzu. Vakara gaitā koncertu «Romances vienīgi jums» sniegs Viktors Kozlitins, savukārt Pilsdrupu estrādē norisināsies vairāki romantiski konkursi – ilgākā skūpsta konkurss, romantiskākā atzīšanās mīlestībā un mīļvārdiņu konkurss.

Noslēgumā plkst.22.30 Pilsdrupu estrādē būs romantiskais nakts koncerts, kurā muzicēs Aina Boža un Aiva Tauriņa-Šariņa. Jāatzīmē, ka Starptautiskās Muzeju nakts laikā īpašas aktivitātes organizēs arī Valmieras drāmas teātris, piedāvājot režisora Jāņa Znotiņa un scenogrāfa Ričarda Millera radītu performanci par dzintara tematiku, un mākslas «Galerija Laipa», kurā tiks atklātas četras dažādas izstādes – Guntara Sietiņa grafikas, Annas Rasmus skulptūras, Lauras Juhansones-Daugules fotogrāfijas un Kristīnes Urbanavičas gleznu miniatūras.

Jāpiemin, ka šogad Muzeju nakts laikā, 17.maijā, visā pilsētā norisināsies netradicionāli iepirkšanās svētki – «Nakts iepirkšanās svētki 2014». Tā būs iespēja ikvienam valmierietim un pilsētas viesim līdz pat nakts tumšākajām stundām sajust pilsētas dzīvību kopā ar iemīļotākajām pilsētas tirdzniecības vietām, uzņēmumiem un pakalpojumu sniedzējiem. Nakts iepirkšanās svētku ietvaros vairāk nekā 20 dažādi Valmieras uzņēmumi piedāvās īpašas atlaides, konkursus un balvas.

No plkst. 18.00 līdz 23.30 laukumā pie tirdzniecības centra «Valleta» gaidāmas dažādas aktivitātes, savukārt plkst. 23.30 Pilsdrupu estrādē notiks lielā noslēguma loterija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu