Muzeju nakts Bauskas pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad 17.maijā Muzeju nakts tēma ir «Sarkanā krāsa - dzintars», tās ietvaros Bauskas pils muzejs organizē pasākumu «Ugunīga nakts Bauskas pilī» ar moto: «Ir pagājuši gadu tūkstoši kopš laika, kad cilvēks pieradināja uguni.» Pasākuma laikā varēs vērot, kā amatnieki darbā izmanto uguni, un aplūkot gatavos darinājumus.

Noslēgumā uguns šovs, kurā būs skatāmas seno deju grupas «Galms» dejas ar uguni, Alesh Walker triki ar uguni un pirotehniķa Ilmāra Āboliņa uguns kompozīcija.

Muzeja ceremoniju zālē būs apskatāma Baibas Dumpes keramikas izstāde, kurā būs redzamas Neolīta un Dzelzs laikmeta keramikas trauku rekonstrukcijas - Agrais Neolīts, Narvas kultūras keramika, Ķemmes bedrīšu un Auklas keramika, vidējā un vēlā Dzelzs laikmeta darbi, Austrumlatvijas keramika un Agrā ripas keramika. Izstādi papildinās Vidzemes televīzijas operatora Kārļa Kumsāra veidota filma, kurā redzams dažādu laikmetu rekonstruēto keramikas podu gatavošanas un dedzināšanas process.

Apmeklētāji varēs sekot līdzi vaska sveču liešanai, Elīna Kūla-Braže un Māris Braže demonstrēs alvas rotu gatavošanu, Bauskas Kalēju darbnīca «U&A» demonstrēs dzelzs kalšanu un Bauskas jaunsargi rādīs, kā ar kramu iegūst uguni. 23:00 būs vērojams uguns šovs, kurā piedalīsies Bauskas pils seno deju grupa «Galms», Alesh Walker un Svētku aģentūras pirotehniķis Ilmārs Āboliņš.

Paralēli aktivitātēm apmeklētāju apskatei būs atvērtas Bauskas pils izstādes - «Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620», «Bauskas pils - militārs nocietinājums», Vēstures ekspozīcija un Livonijas ordeņpils drupas ar skatu platformu centrālajā tornī.

Lai pasākums būtu krāšņāks, aicinām apmeklētājus tērpties sarkanā apģērbā. Priecāsimies, ja apmeklētāji būs piedomājuši pie sava tēla un būs darinājuši kādu īpašu tērpu par godu šim pasākumam.

Programma

19:00 - 23:00 Apmeklētājiem atvērtas Bauskas pils izstādes - «Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 - 1620», «Bauskas pils - militārs nocietinājums» un Vēstures ekspozīcija.

20:00 - 21:30 Livonijas ordeņpils drupu un skatu torņa apskate.

20:00 - 23:00 Keramiķes Baibas Dumpes Neolīta un Dzelzs laikmeta rekonstruēto keramikas trauku izstāde, ko papildinās Vidzemes televīzijas operatora Kārļa Kumsāra veidota filma, kurā redzams dažādu laikmetu rekonstruēto keramikas podu gatavošanas un dedzināšanas process.

20:00 - 23:00 Kā top lietas, izmantojot uguni, - amatnieku demonstrējumi (vaska sveču un alvas figūru liešana, dzelzs kalšanas darbnīca, uguns iegūšana ar kramu).

23:00 - 23:35 Uguns šovs, kurā piedalīsies Bauskas pils seno deju grupa «Galms», Alesh Walker un Svētku aģentūras pirotehniķis Ilmārs Āboliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu