LNSO, koris «Latvija» un diriģents Poga uzstāsies Parīzē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 2014./2015.gada sezonas priekškaru aizvērs ar atbildīgu koncertu Parīzes Elizejas lauku teātrī, kur 18. maijā diriģenta Andra Pogas vadībā tiks atskaņots Džuzepes Verdi «Rekviēms», informēja LNSO pārstāve Kristīne Kutuzova.

Atskaņojumā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un četri solisti - soprāns Aga Mikolaja, mecosoprāns Oļesja Petrova, tenors Džordžo Berudži un bass Rikardo Dzanellato.

Pēc orķestra pārstāves teiktā, Verdi «Rekviēms» ir ne tik daudz mūžīgās gaismas spogulis, cik laicīgas pārdomas rosinošs iespaidīgs un dramatisks opuss, kas klausītājam sagādā neaizmirstamus emocionāla pārdzīvojuma brīžus. Savu pasaules uzskatu Verdi esot definējis kā agnostiķis jeb cilvēks, kurš uzskata, ka par Dieva esamību vai neesamību mēs nevaram neko uzzināt. Vēstulē savam izdevējam Rikordi komponists teicis: «Esmu mazliet tāds kā ateists.» Savukārt kādā vēstulē sievai Džuzepīnai Verdi rakstījis: «Daļai tikumīgo ļaužu Dievs ir nepieciešams. Citi, kas tāpat ievēro visaugstākās morāles normas, ir laimīgāki, ja netic nekam.»

Kā norādīja Kutuzova, ar šo koncertu LNSO sevi ierakstīs Parīzes kultūras pasākumu vēsturē. Verdi «Rekviēma» atskaņojums ar spožo solistu sastāvu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas laikā lielā mērā iespējams, pateicoties diriģenta Pogas aģentūrai PIAS (Productions Internationales Albert Sarfati). Sadarbība ar aģentūru turpināsies arī augustā, kad orķestris atkārtoti pieteiks sevi Francijas publikai festivālā «Les Pianos Folies du Touquet-Paris-Plage». Uzstāšanās mākslas piedāvājuma pārsātinātajai Francijas publikai ir patiess izaicinājums katram mūziķim atsevišķi un orķestrim kopumā, uzsvēra orķestra pārstāve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu