Šonedēļ konkurss «Riga Jazz Stage 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa «Riga Jazz Stage 2015» finālā piedalīsies 23 džeza izpildītāji, pavēstīja festivāla «Rīgas Ritmi» reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe. Dalībnieki sacentīsies divās nominācijās «Džeza vokāls» un «Džeza trompete». Konkursā dalību pieteikuši septiņi trompetisti un 16 vokālisti - no Latvijas, Lietuvas, Austrijas, Spānijas, Izraēlas, Vācijas, Slovēnijas, Krievijas, Kanādas, Gruzijas un Lielbritānijas.

Konkurss notiks kinoteātrī «Splendid Palace», kur 9. aprīlī finālā uzstāsies visi 23 dalībnieki, 10. aprīlī notiks žūrijas izvirzīto superfinālistu koncerts, bet 11.aprīlī notiks laureātu paziņošana un apbalvošanas ceremonija.

«Grand Prix» balvas statuetes šogad veidojis latviešu stikla mākslinieks Dainis Gudovskis.

Pēc konkursa superfināla uz skatuves kāps pērnā gada «Grand Prix» ieguvēja vokāliste Kristīne Prauliņa ar savu jauno koncertprogrammu. 11. aprīlī pēc laureātu paziņošanas koncertu sniegs džeza izpildītājs Entonijs Strongs (Anthony Strong) no Lielbritānijas, kuru mūzikas kritiķi jau paspējuši nodēvēt par britu jauno džeza superzvaigzni ar spožu nākotni.

Savukārt jau 8. aprīlī plkst.20 Kaņepes Kultūras centrā notiks «Riga Jazz Stage 2015» uzstāšanās kārtas numuru izloze, bet plkst.20.30 vakars tiks turpināts džema sesijā. Džema sesiju vakari norisināsies arī 10. un 11. aprīlī.

Biļetes uz konkursa pasākumiem iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu