Top10 gada pelnošākie mūziķi (5)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūzikas žurnāls «Billboard» publicējis jaunu pasaules pelnošāko mūziķu sarakstu, kurā popmūzikas karaliene Madonna zaudējusi savas līderpozīcijas kādas jaunākas popzvaigznes priekšā. Kuras? Aplūko «Billboard» 2013. gada pelnošāko mūziķu topu.

 
Ģitārists Lindsijs Bakinghems
Ģitārists Lindsijs Bakinghems Foto: Reuters/ScanPix

10. «Fleetwood Mac» - 19,1 miljons dolāru

Mūzikas leģenda - grupa «Fleetwood Mac» pēc desmit gadu pārtraukuma pagājušogad izlaida jaunu minialbumu un devās plašā Ziemeļamerikas koncertturnejā. Tā grupai nesusi labu peļņu.

 
Pinka
Pinka Foto: REUTERS/ScanPix

9. Pinka - 20 miljoni dolāru

Veiksmīgi bijuši Pinkas aktuālā albuma «The Truth About Love» (2012) singli «Just Give Me A Reason» and «Blow Me (One Last Kiss)». Arī katrs tūres koncerts Pinkai ienesis 2 miljonus.

 
Luks Braiens
Luks Braiens Foto: REUTERS/ScanPix

8. Luks Braiens - 22,1 miljons dolāru

Uzlecošais pop katrīmūzikas spīdeklis Luks Braiens (Luke Bryan) ir kļuvis par vienu no populārākajiem sava žanra pārstāvjiem Popkantrī vēl joprojām ir viens no retajiem mūzikas stiliem, kurš tiek pieprasīts kompaktdisku formātā. Tādēļ tik augsta vieta nav nekāds brīnums. Braiena ierakstus pērk.

 
Adams Levins no grupas "Maroon 5"
Adams Levins no grupas "Maroon 5" Foto: REUTERS/ScanPix

7. «Maroon 5» - 22,3 miljoni dolāru

Losandželosas apvienība «Maroon 5» Adama Levina vadībā pamanījusies nopelnīt 22,3 miljonus, lai arī grupa pēdējais studijas albums datējams ar 2012. gadu («Overexposed»)

 
Bejonsē
Bejonsē Foto: AP/ScanPix

6. Bejonsē - 24,4 miljoni dolāru

Bejonsē pagājušogad atgriezās ar tūri «Mrs. Carter World Tour», kuras katrs koncerts dziedātājai ienesa 2 miljonus dolāru. Naudiņa ieripo kontā arī no reklāmas līgumiem ar «Pepsi» un «H&M».

 
"The Rolling Stones"
"The Rolling Stones" Foto: REUTERS/ScanPix

5. «The Rolling Stones» - 26,2 miljoni dolāru

Arī roka vectētiņi «The Rolling Stones» bijuši finansiāli veiksmīgi, nopelnot 26,2 miljonus dolāru. Grupa sava cienījamā vecuma dēļ pieturas pie īsām koncertturnejām, taču tās ir ļoti ienesīgas. Pagājušogad veiksmīgi bijuši arī 50 gadu jubilejas koncerti Eiropā un ASV.

 
«Bon Jovi»
«Bon Jovi» Foto: Reuters/ScanPix

4. «Bon Jovi» - 29,4 miljoni dolāru

2013. gadā grupa «Bon Jovi» sniegusi 90 koncertus, uz kuriem visas biļetes bija izpārdotas. Tāpēc nav brīnums, ka arī šis gads sācies gana veiksmīgi.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

3. Džastins Timberleiks - 31,5 miljoni dolāru

Bijušais puišu grupas «N-Sync» dalībnieks Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) pagājušogad ar jaunu albumu «The 20/20 Experience» atgriezās mūzikas industrijā pēc septiņu gadu pārtraukuma. Pagājušajā gadā viņš nopelnījis 31,5 miljonus dolāru (22,7 miljonus eiro), aprēķinājis «Billboard».

 
Kenijs Česnijs
Kenijs Česnijs Foto: REUTERS/ScanPix

2. Kenijs Česnijs - 32,9 miljoni dolāru

Otrajā vietā šajā sarakstā ir kantrimūzikas zvaigzne Kenijs Česnijs (Kenny Chesney). Česnijs 2013. gadā izdeva savu septīto albumu, kas baudīja panākumus mūzikas topos.

 
Teilore Svifta
Teilore Svifta Foto: REUTERS/ScanPix

1. Teilore Svifta - 39,7 miljoni dolāru

Amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta ir atgriezusies mūzikas žurnāla «Billboard» visvairāk pelnošo mūziķu topa pirmajā vietā, kaut arī pagājušogad viņai nācās piekāpties popmūzikas karalienei Madonnai. 24 gadus vecā Svifta 2013. gadā nopelnījusi 39,7 miljonus ASV dolāru (28,6 miljonus eiro) no ierakstu pārdošanas, autoratlīdzībām un koncertiem. Dziedātāja pērn izdeva albumu «Red», ko pavadīja ļoti veiksmīga koncertturneja.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu