Operā notiks koncerts «Klavieru trio vēsture»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aiga Rēdmane

Latvijas Nacionālajā operā 15. februārī notiks klavieru trio Opera koncerts «Klavieru trio vēsture», informē LNO pārstāve Irbe Treile. Tajā piedalīsies Juris Žvikovs (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

Treile norādīja, ka klavieru trio pirmais koncerts noticis 2001.gada 20.oktobrī LNO Beletāžas zālē un kopš tā laika trio muzicē nemainīgā sastāvā.

Klavieru trio repertuārā kamermūzikas zelta klasika mijas ar mazpazīstamiem, laika gaitā aizmirstiem un neordināriem skaņdarbiem. Jaunā programma ir izglītojošs un aizraujošs ceļojums mūzikas vēsturē un ģeogrāfijā – pasaulē un Latvijā, no baroka līdz mūsdienām. Programmā iekļautas J.S. Baha, L. Bēthovena, F. Mendelszona, Ž. Masnē, M. Ravēla, A. Pjacollas, P. Čaikovska, D. Šostakoviča, P. Plakiža, J. Mediņa un E. Dārziņa kompozīcijas," tā Treile.

Koncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas programmā «Opera tuvplānā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu