Vecumniekos notiks XVI Starptautiskais masku tradīciju festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vecumniekos no 13. līdz 15. februārim notiks XVI Starptautiskais masku tradīciju festivāls, pavēstīja Latvijas folkloras biedrības pārstāve Gunta Saule. Programmā iekļauta konference, meistarklases, izrādes, masku skate, masku gājiens, danču vakars, individuālo masku skate un citas aktivitātes Vecumniekos, kā arī apkārtnes pagastu lauku sētās. Festivāla noslēgumā pie Vecumnieku Jaunā ezera estrādes tiks svinēti Meteņi.

Festivālā piedalīsies 18 masku grupas no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Konferencē un meistarklasēs piedalīsies masku tradīciju speciālisti no Latvijas, Lietuvas un Krievijas, kā arī transpersonālā psihoterapeite Liene Vēsmiņa.

Lai maskošanās tradīciju saglabātu, popularizētu un attīstītu mūsdienās, Starptautiskie masku tradīciju festivāli ik gadu februārī notiek dažādās Latvijas vietās.

Festivālu rīko Latvijas Folkloras biedrība sadarbībā ar Vecumnieku novada pašvaldību un biedrību «Zemgales mantojums», atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Maskošanās tradīcijas nāk no tāliem laikiem un joprojām nav zaudējušas nozīmību. Arī latviešu kultūrtelpā maskām un maskošanās tradīcijām ir ļoti nozīmīga vieta. Latviešu nacionālā bagātība ir gan daudzveidīgie dažādo novadu tautas tērpi un dziesmas, gan dažādie masku gājieni un pašu maskoto ļaužu nosaukumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu