Eberdīnā svinēs Kurta Kobeina dienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eberdīnā turpmāk 20. februārī tiks svinēta roka leģendas Kurta Kobeina diena, pagājušonedēļ paziņojis pilsētas mērs Bils Simpsons. Eberdīna ir mūziķa dzimtā pilsēta, bet 20.februāris - viņa dzimšanas dienas datums. «Eberdīnas iedzīvotāji lepojas ar lomu, ko mūsu kopiena ieņēmusi Kurta Kobeina dzīvē, kā arī ar Kobeina un viņa māksliniecisko sasniegumu nesto atpazīstamību,» teikts domes paziņojumā.

Nākotnē pasākums varētu pārtapt par Kurta Kobeina nedēļu, pieļauj Simpsons.

Kobeina dienas ieviešanu rosinājis Eberdīnas muzejs un brīvprātīgie. Kobeins jau pieminēts pilsētas nosaukuma zīmē, uz kuras redzams arī «Nirvana» populārās dziesmas «Come As You Are» nosaukums.

Eberdīnas kaimiņu pilsēta Hokviema nesen paziņoja, ka no šī gada 10. aprīlī svinēšot grupas «Nirvana» dienu. Lai arī Kobeins dzimis un audzis Eberdīnā, viņš neilgu laiku dzīvojis arī sešus kilometrus attālajā Hokviemā.

Hokvīamā mitinājies arī «Nirvana» basģitārists Krists Novoseliks.

10. aprīlī leģendāro grupu «Nirvana» uzņems Rokenrola slavas zālē. Šogad tās mūziķu pulkam pievienosies arī rokgrupa «Kiss», mūziķis Pīters Geibriels, dziedātājs Kets Stīvenss un duets «Hall and Oates».

Foto: AP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu