Losandželosā pasniedz «Grammy» balvas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenību pārpildītā ceremonijā Losandželosā svētdien tiks pasniegtas prestižās «Grammy» balvas. Svinīgajā ceremonijā uzstāsies tādas mūzikas zvaigznes kā Keitija Perija, Bejonsē un «Jay Z», Lorde, Robins Tiks, Kendriks Lamars un «Imagine Dragons».

«Grammy» balvu pasniegšanā būs vērojamas arī vairākas interesantas mūziķu apvienošanās. Smagā metāla grupa «Metallica» uzstāsies ar ķīniešu pianistu Lanu Lanu, kā arī uz skatuves kāps «eksbītli» Pols Makartnijs un Ringo Stārs. Pēdējoreiz viņi kopīgi uzstājās 2010. gadā.

56.ikgadējo «Grammy» balvu ceremoniju vadīs amerikāņu reperis «LL Cool J».

Amerikāņu reperis «Jay Z» šogad pretendē uz visvairāk «Grammy» balvām, taču galvenajās kategorijās pārstāvēti arī tādi jaunie izpildītāji kā 17 gadus vecā dziedātāja Lorde un repa duets «Macklemore» un Raiens Luiss.

Seko līdzi ceremonijai šeit: www.grammy.com

«Jay Z» nominēts deviņām mūzikas industrijas balvām, arī par labāko popa duetu dziedātāja Džastina Timberleika dziesmā «Suit & Tie» un labāko repa albumu.

Savukārt «Macklemore» un Raiens Luiss ieguva septiņas nominācijas, kaut arī tikai pirms gada ielauzās popmūzikas industrijā. Viņu dziesma «Same Love» pretendē uz gada dziesmas titulu, bet duets nominēts kategorijā «labākais jaunais mākslinieks».

Par labākā jaunā mākslinieka nosaukumu sacenšas vēl arī hiphopa izpildītājs Kendriks Lamars, kantrimūziķe Keisija Masgreiva, kā arī britu dziedātāji Džeimss Bleiks un Eds Šīrans.

Kategorijā «gada ieraksts» sacenšas pieci skaņdarbi, kuri šogad baudījuši lielus panākumus - elektroniskās mūzikas dueta «Daft Punk» hits «Get Lucky», alternatīvā roka grupas «Imagine Dragons» dziesma «Radioactive», Lordes «Royals», Bruno Marsa «Locked Out of Heaven» un Robina Tika «Blurred Lines».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu