Atkalapvienojusies un Latvijā koncertēs grupa «UB40» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas kinostudijā 28. februārī uzstāsies pirms 36 gadiem izveidotā britu regeja grupa «UB40». Tās galvenie dalībnieki tikko apvienojušies pēc sešus gadus ilgās grupas krīzes un vecā sastāva izjukšanas.

Pēc kopīgas uzstāšanās 2013.gada nogalē Londonas «O2» arēnā, kad «UB40» pirms sešiem gadiem pametušajam sākotnējam solistam Ali Kembelam (Ali Campbell) viņa solokoncertā pievienojās vēl nesen «UB40» vidū bijušais trompetists un vokālists Astro, pieteikta agrākā «UB40» atkalapvienošanās. Neilgi pēc Ali aiziešanas no grupas viņa pēdās sekoja taustiņinstrumentālists Michael Virtue, pievienodamies Ali soloprojektam, kurā darbojas citi profesionāli mūziķi, pieredzi uzkrājuši, piedaloties ierakstos vai uzstājoties kopā ar tādiem solistiem kā Džeimss Brauns, Fils Kolinss, Kreigs Deivids, grupām «Massive Attack», «Jamiroquai» u.c. «UB40» turpināja darbību, pieaicinot jaunus mūziķus un vokālista vietu ieņemot Ali brālim Dunkanam Kembelam. Turpinoties nesaskaņām, neilgi pēc jaunākā albuma ierakstīšanas un turnejas izziņošanas «UB40» pametis Astro jeb Terence Wilson, medijos veltot asu kritiku grupas menedžmentam un lomu sadalījumam, piebilstot, ka vēlas izpildīt īstu, vibrējošu un svaigu regeju, radītu ar degsmi.

Astro plāno pievienoties Ali Campbell projektam uz pastāvīgu sadarbību,

turklāt šis kādreizējais leģendārās grupas kodols tikko ir ieguvis pilnas tiesības uz nosaukumu «UB40». Kembels pauž prieku par atkalapvienošanos: «Mēs sākotnēji izveidojām «UB40», lai popularizētu regeju, nevis atsevišķus grupas dalībniekus. Mēs mīlam šo mūziku un cienām fanus. Nekam citam nav nozīmes, tāpēc sveicu Astro ar atgriešanos mājās!» Astro pauž prieku: «Būs lieliski atkal strādāt ar Ali. Mēs ar Ali, sākot «UB40», apņēmāmies popularizēt īstu regeju. Un es vēlos to turpināt!»

Ali Campbell jau sākotnēji, izziņojot koncertu Rīgā, to nosauca par īpašu. Vēl, pēc menedžmenta pieprasījuma, to pārceļot uz vēlāku laiku - no 15. uz 28. februārī, organizatoriem Latvijā nebija informācijas par pārmaiņām. «UB40» Latvijā ieradīsies 17 cilvēku sastāvā, lai sniegtu koncertu Rīgas kinostudijas lielākajā paviljonā, Šmerļa ielā 3. Tajā speciāli koncertam tiks izbūvēts amfiteātris ar sēdvietām un uzstādīta skatuve. Filmēšanai radītās telpas izceļas ar labu skaņas slāpēšanu, kas, pareizi apskaņojot, šajā koncertā ļaus baudīt regeja hitus «Red Red Wine», «I Got You Babe», «Can’t Help Falling In Love» un citus.

Biļetes pieejamas Ticketpro.lv un tirdzniecības vietās no 30 eiro.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu