Top10 gada komerciāli veiksmīgākie albumi (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par 2013. gada visvairāk pārdoto mūzikas albumu pasaulē ir kļuvis havajiešu izcelsmes mūziķa Bruno Marsa ieraksts «Unorthodox Jukebox». Par šo ierakstu Bruno ir nominēts četrām «Grammy» balvām. Uzzini, cik eksemplāros pārdots šis albums un kuras plates vēl bijušas pieprasītas aizvadītajā gadā! Atgādinām, ka pagājušogad un 2011. gadā pieprasītākais bija britu dziedātājas Adeles albums «21».

 
Maikls Bublē
Maikls Bublē Foto: Reuters/ScanPix

10. Maikls Bublē «To Be Loved» – 2,3 miljoni eksemplāru

Populārā kanādiešu dziedātāja Maikla Bublē (Michael Bublé) jaunākais studijas albums «To Be Loved», kas klajā nāca 2013. gada pavasarī, līdzīgi kā viņa Ziemassvētku albums «Christmas», iekarojis mūzikas klausītāju sirdis un ierindojies 10. vietā.

 
Grupas solists Dens Reinoldss
Grupas solists Dens Reinoldss Foto: Reuters/Scanpix

9. Imagine Dragons «Night Visions» – 2,3 miljoni eksemplāru

Viena no festivāla «Positivus» šā gada «karstākajām» grupām noteikti bija «Imagine Dragons». To apliecina arī grupas komerciālie panākumi.

 
«One Direction»
«One Direction» Foto: REUTERS/ScanPix

8. One Direction «Take Me Home» – 2,4 miljoni eksemplāru

Kanādiešu tīņu zvaigznei Džastinam Bīberam (Justin Bieber) ir nopietns pamats uztraukumam, jo pusaugu meiteņu prātus visā pasaulē turpina pārņemt veseli pieci jauni bīberi - britu/īru puišu popgrupa «One Direction». Grupas otrais albums «Take Me Home» ir viens no diviem šajā top10.

 
«Mumford & Sons»
«Mumford & Sons» Foto: REUTERS/ScanPix

7. Mumford & Sons «Babel» – 2,4 miljoni eksemplāru

Britu folkroka apvienība «Mumford & Sons» ar savu 2012. gada plati turpināja gūt komerciālus panākumus arī 2013. gadā.

 
«One Direction»
«One Direction» Foto: REUTERS/ScanPix

6. One Direction «Midnight Memories» – 2,5 miljoni eksemplāru

Boibenda «One Direction» jaunākais albums «Midnight Memories» arīdzan ir komerciāli veiksmīgs.

 
Pinka
Pinka Foto: REUTERS/ScanPix

5. Pink «The Truth About Love» – 2,9 miljoni eksemplāru

Pinka ir viena no gada veiksminiecēm. Komerciāli sekmīgi bijuši Pinkas pēdējā albuma «The Truth About Love» (2012) singli «Just Give Me A Reason» un «Blow Me (One Last Kiss)», kas ļāvuši šim ierakstam gūt panākumus arī 2013. gadā.

 
Eminems
Eminems Foto: REUTERS/ScanPix

4. Eminem «The Marshall Mathers LP 2» – 2,9 miljoni eksemplāru

Detroitas reperis kļuvis par vienu no visu laiku veiksmīgākajiem hiphopa māksliniekiem.

 
Daft Punk
Daft Punk Foto: Publicitātes foto

3. Daft Punk «Random Access Memories» – 3,1 miljons eksemplāru

2013. gads populārās mūzikas vēsturē noteikti ieies ar 1970. gadu disko un fankmūzikas atdzimšanu un atgriešanos Top40. Lielā mērā par to atbildīgs franču mūzikas duets «Daft Punk», kas šogad laidis klajā savdabīgu disko ēras almanahu «Random Access Memories». Katra nots, katrs tembrs, pat albuma vāciņš un burtu šrifts citē mūzikas vēsturi – no speisdisko līdz fankam, ļaujot klausītājam teleportēties uz 1979. gadu, kad Rietumu pasaulē modē bija Maikla Džeksona «Off the Wall», bet Padomju savienībā – mūsu pašu «Zodiac» skaņuplate «Disco Alliance».

 
Foto: Reuters/ScanPix

2. Džastins Timberleiks «The 20/20 Experience» – 3,8 miljoni eksemplāru

Kopš puišu popgrupas «'N Sync» laikiem, pastaigām pa sarkano paklāju kopā ar draudzeni Britniju Spīrsu (Britney Spears) pagājis krietns laika sprīdis. Džastins Timberleiks ir pieaudzis, nobriedis un savu karjeru veido ļoti rūpīgi. To apliecina arī divi šogad izdotie albumi. Veiksmīgāks izrādījies «The 20/20 Experience».

 
Foto: REUTERS/ScanPix

1. Bruno Mars «Unorthodox Jukebox» – 4 miljoni eksemplāru

Bruno Marsa otrais albums «Unorthodox Jukebox» arīdzan tika izdots 2012. gada nogalē, tajā iekļauti hiti «Locked Out of Heaven», «When I Was Your Man», «Treasure» un «Gorilla». Četri miljoni eksemplāru - nav izcils rezultāts (ja salīdzinām ar citiem gadiem), taču gana cienījams.

Bruno Mars «Unorthodox Jukebox»
Bruno Mars «Unorthodox Jukebox» Foto: Publicitātes foto

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu