Valmieras teātra gada aktieri: Vāne, Siliņa, Meiers un Strads (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

28.decembrī Lielajā zālē pēc teātra 90 gadu jubilejai veltītā koncerta «Par saknēm, upēm un debesīm» notika ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2012./2013. gada sezonas labākos māksliniekus.

VDT un Valmieras pašvaldības iekšējā balsojumā kā 2012./2013. gada teātra sezonas labākās aktrises tika apbalvotas Elīna Vāne un Inga Siliņa, savukārt labākā aktiera balvu saņēma Mārtiņš Meiers un Imants Strads. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem tika pasniegtas divas balvas katrā nominācijā «Gada aktrise» un «Gada aktieris».

Režisoru balva par atdevību un uzticību nonāca kostīmu mākslinieces Annas Heinrihsones rokās, bet balvu par mūža ieguldījumu saņēma aktieris Jānis Tomsons. Par aizvadītās sezonas labāko tehnisko darbinieku tika atzīta kostīmu modelētāja Tatjana Smirnova.

Pasniegtas «Skatītāju balss» balvas

VDT skatītāju balsojumā «Skatītāju balss» balvu – speciāli notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu – nominācijā Gada aktrise saņēma Elīna Vāne par titullomu izrādē «Raudupiete», bet kā Gada aktieri skatītāju vērtējumā sumināja Mārtiņu Meieru par Artura Skujas lomu izrādē «Klaidoņa lūgšana» un Ričarda lomu izrādē «Virve». Par pagājušās sezonas Gada izrādi skatītāji atzina «Zojkina kvartira», ko iestudējusi režisore Indra Roga.

Šogad jau otro reizi tika pasniegta balva «Skatītāju balss». Kopā tika aizpildītas 1746 anketas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu