«Grammy» balvu nominācijās dominē «Jay Z» (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu reperis «Jay Z» šogad pretendē uz visvairāk «Grammy» balvām, taču piektdien izlaistā saraksta galvenajā kategorijās pārstāvēti arī tādi jaunie izpildītāji kā 17 gadus vecā dziedātāja Lorde un repa duets «Macklemore & Ryan Lewis».

«Jay Z» nominēts deviņām mūzikas industrijas balvām, arī par labāko popa duetu dziedātāja Džastina Timberleika dziesmā «Suit & Tie» un labāko repa albumu.

Savukārt «Macklemore & Ryan Lewis» ieguva septiņas nominācijas, kaut arī tikai pirms gada ielauzās popmūzikas industrijā. Viņu dziesma «Same Love» pretendē uz gada dziesmas titulu, bet duets nominēts kategorijā «labākais jaunais mākslinieks».

«Tas šķiet ļoti, ļoti sirreāli. Diez vai tas jebkad kļūs par ierastu lietu. Kad ierakstījām albumu, mums pat neienāca prātā, ka kaut kas tāds jebkad varētu notikt,» sacīja «Macklemore», īstajā vārdā Bens Hagertijs.

Par labākā jaunā mākslinieka nosaukumu sacenšas vēl arī hiphopa izpildītājs Kendriks Lamārs, kantri mūziķe Keisija Masgreiva, kā arī britu dziedātāji Džeimss Bleiks un Eds Šīrans.

Kategorijā «gada ieraksts» sacenšas pieci skaņdarbi, kuri šogad baudījuši lielus panākumus - elektroniskās mūzikas dueta «Daft Punk» hits «Get Lucky», alternatīvā roka grupas «Imagine Dragons» dziesma «Radioactive», Lordes «Royals», Bruno Marsa «Locked Out of Heaven» un Robina Tika «Blurred Lines».

56.ikgadējo "Grammy" balvu nominācijas svarīgākajās kategorijās: www.grammy.com

Uzvarētāji tiks paziņoti 26.janvārī tiešraidē no ceremonijas Losandželosā.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu