BFI nosauc top10 gada labākas filmas (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Lielbritānijas Filmu institūts (BFI) atskatās uz šo gadu kinematogrāfā un publicē top10 gada labāko filmu sarakstu. Jūsu uzmanībai top10 labākās filmas, kuras iebalsojuši laba kino pazinēji. Divas filmas ieguvušas līdzīgu punktu skaitu un un dala 6. un 9. vietu.

 
Foto: publicitātes

9. Stranger by the Lake

«Stranger by the Lake» («Svešinieks ezera krastā») ir franču režisora Alēna Žirodī (Alain Guiraudie) homoseksuālo attiecību drāma, kas izrādīta Kannu kinofestivālā. Par šo filmu Žirodī saņēma labākā režisora balvu.

 
Foto: publicitātes

9. Norte, the End of History

Filipīniešu režisora Lava Diaza (Lav Diaz) filma par cilvēka būtības ēnas pusēm.

 
Foto: publicitātes

8. The Selfish Giant

Britu filma «Patmīlīgais milzis» (The Selfish Giant) ir stāsts par diviem draugiem, no kuriem viens filmas gaitā kļūst par mantkārīgu izmantotāju, un tas noved pie traģiskām sekām. Arī šī filma startēja šā gada Kannu festivāla programmā un jau paguvusi savākt vairāku Eiropas festivālu balvas – arī Stokholmas festivāla galveno balvu.

 
Foto: publicitātes

7. Upstream Color

Režisors: Šeins Karuts. Galvenajās lomās: Eimija Seimetca, Franks Moslijs un Šeins Karuts. Sižets: neparasta, savdabīga un mākslinieciska filma par Krisas un Džefa dzīvi, kuros iemājojis kāds parazīts.

 
Foto: publicitātes

6. A Touch of Sin

«A Touch of Sin» («Grēka pieskāriens») - četri dramaturģiski un emocionāli pārliecinoši stāsti par «mazajiem cilvēkiem» mūsdienu Ķīnā.

 
Foto: publicitātes

5. Frances Ha

Režisora Noa Baumbaha jaunākais darbs. Tā ir režisora septītā pilnmetrāžas lente, kas tapusi astoņus gadus pēc režisora lielā izrāviena - filmas «The Squid and the Whale». Jaunajā filmā dzīvesprieka piesātināts stāsts par pieaugšanu un svaigiem dzīves ceļu meklējumiem noris Ņujorkā.

 
Foto: publicitātes

4. The Great Beauty

«Dižais skaistums» (2013). Režisors - Paolo Sorrentino.

Sorrentino filmas ir ne tikai vizuālo mākslu saldēdiens, bet arī kino ar lielo burtu. Ir pilnīgi skaidrs, ka gluži kā iepriekšējās filmās («Il Divo», «This Must be the Place») arī jaunākā filma turpina plūstošo ainu un sulīgu kadrējumu virknējumus, kas papildināts ar niansētiem stāstiem un galveno varoņu pārdomām. Kopā tas veido mākslas darba cienīgu baudījumu. Arī mūsdienu Romas kā atsevišķa filmas tēla, portretējums ir interesanta filmas sastāvdaļa.

 
Foto: publicitātes

3. Blue Is the Warmest Colour

«Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2. daļa» ir šā gada Kannu kinofestivāla laureāte - režisora Abdelatifa Kešiša izaicinošā un atklātā franču filma, kas vēsta par 15 gadus veco Adeli, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību.

 
Foto: publicitātes

2. Gravity

Zinātniskās fantastikas trilleris «Gravity» ir režisora Alfonso Kuarona jaunākā filma, kas seko pirms septiņiem gadiem uzņemtajai lentei «Cilvēces bērns». Tas ir elpu aizraujošs stāsts par diviem astronautiem, kuri piedzīvo katastrofu un zaudē sakarus ar Zemi un līdz ar to arī jebkādu iespēju izglābties. Bailes pāraug panikā, ar katru elpas vilcienu atliek arvien mazāk skābekļa. Taču vienīgā iespēja atgriezties mājās ir virzīties arvien tālāk biedējošajos kosmosa plašumos...

Galvenās lomas filmā atveido «Oskara» balvas laureāti Sandra Buloka («Aklā puse») un Džordžs Klūnijs («Sīriāna»).

 
Foto: publicitātes

1. The Act of Killing

2013. gada dokumentālā kino sensācija - genocīda pētnieku Dž. Openheimera, K. Sinnas un anonīmas Indonēzijas komandas apbrīnas vērtais kopdarbs «Nogalināšanas anatomija» (The Act Of Killing, Dānija, Lielbritānija, 2012).

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu