«2Annas» komanda Polijā prezentēs vairākas latviešu īsfilmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzot šī gada īsfilmu eksporta sezonu, Rīgas Starptautiskā filmu festivāla «2Annas» komanda dosies uz Bjalistoku Polijā, kur vienā no slavenākajiem poļu starptautiskajiem īsfilmu festivāliem «Zubroffka» prezentēs latviešu īsfilmas.

Kā informē festivāla producente Amanda Boka, festivāla laikā latviešu filmu seansi notiks divas reizes. Programmā iekļautas īsfilmas, kas radītas laika posmā no 2007. gada līdz 2013. gadam.

Lielākā daļa programmas filmu atspoguļo starptautiski atpazīstamo Latvijas animāciju, bet ietvertas arī spēlfilmas ar īpašo latviešu humoru, viena no retajām poētiskā dokumentālisma pēctecēm īsmetrāžā un kumosiņš eksperimenta.

Festivālu «2Annas» pārstāvēt uz Poliju dosies producente Boka un kustīgā attēla māksliniece Inese Vēriņa, kuras animācija «Golddiger 2» jeb «Zeltrace 2», kas vēsta par blondīni, kurai jādodas misijā un jāizpilda vairāki uzdevumi, lai apprecētu ietekmīgu, bagātu un vecu vīru, ir iekļauta programmā.

Tāpat Polijā tiks rādīta Reiņa Pētersona animācijas filma «Ursus», Anetes Meleces animācija «Kiosks», Edmunda Jansona animācija «Starptautiskā tēva diena», Didža Eglīša spēlfilma «Sērkociņi», Astras Zoldneres spēlfilma «Paukotājs», Venta Grīnbauma spēlfilma «Tjuk», Dāvja Kaņepes spēlfilma «Noklausīšanās», Armanda Zača dokumentālā filma «Sistēma» un Ievas Balodes veidotais mūzikas video «...and to dust we shall return» jeb «... un mums būs kļūt par pīšļiem».

Toties novembra nogalē plaša Baltijas filmu programma aizceļoja uz Slovēniju, kur komiksu žurnāla «kuš!» veidotāji piedalījās ar izstādi «The Last Match» jeb «Pēdējais sērkociņš». «2Annas» bija sarūpējušas Baltijas ilustratoru un komiksu mākslinieku animācijas filmu izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu