Ar koncertu Lielajā ģildē LNSO atklās kamermūzikas sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

31.oktobrī, plkst.19 Lielās ģildes Minsteres zālē ar koncertu «Spēlē LNSO koncertmeistari I» kamermūzikas sezonu romantiskās, dejiskās un impresionistiski tēlainās noskaņās atklās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), informē LNSO sabiedrisko attiecību vadītāja Sondra Lāce.

Lokanās zelta skaņas īpašniece, LNSO pirmā flauta Dita Krenberga no sava plašā repertuāra šai reizei izvēlējusies Šveices vēlīnā romantiķa Franka Martēna apcerīgo «Balādi», Pētera Vaska agras jaunības opusu «Ārija un deja» un franču rotaļīgā un asprātīgā meistara Žana Fransē «Divertismentu» - mūziku ausij tīkamai izklaidei.

Savukārt LNSO pirmā klarnete Guntis Kuzma piedāvās šīgada jubilāra Vitolda Lutoslavska agrīno opusu «Dejiskas prelūdijas», kas sakņotas Ziemeļpolijas tautas mūzikā, Roberta Šūmaņa skaistās un populārās romances, Kloda Debisī apburoši bezrūpīgo «Rapsodiju» un jaundarbu - latviešu vecmeistara Romualda Jermaka nule tapušo «Dūmu melodiju», kurai nav programmatiskas ievirzes - komponists aicina klausītājus iedvesmoties no nosaukuma un, klausoties mūziku, veidot pašiem savas iztēles ainas.

Koncertā uzstāsies arī pianiste Agnese Egliņa, kura ir koncertcikla «Spēlē LNSO koncertmeistari» idejas autore.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu