«Sinfonietta Rīga» sniegs Agnetas Krilovas «Polārsimfonijas» pirmatskaņojumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1.novembrī, plkst.19 valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» sniegs koncertu Lielajā ģildē, kurā klausītājiem būs iespēja novērtēt orķestra sadarbību ar ekstravaganto čellistu Valteru Pūci, kā arī iepazīt Agnetas Krilovas ziemeļniecisku noskaņu apvīto «Polārsimfoniju» tās pasaules pirmatskaņojumā. Savukārt pārbaudītu vērtību cienītājus priecēs Volfganga Amadeja Mocarta «Simfonija La mažorā», informē «Sinfonietta Rīga» Biroja un sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane.

Reizi pusgadā «Sinfonietta Rīga» sniedz iespēju klausīties jaunas latviešu kamersimfonijas pirmatskaņojumu. Šoreiz publikas vērtējumam savu «gara bērnu» piedāvā komponiste Krilova - koncertā klausītāji varēs uzzināt, kas slēpjas viņas simfoniskajos sapņos par mūziku aiz polārā loka. «Polārsimfonija» ir veltījums komponistes iemīļotajai zemei Somijai, kur viņa pavadījusi gadu, studējot Žana Sibēliusa Mūzikas akadēmijā Helsinkos. Skaņdarbā ievīts arī stāsts par dzīves pretpoliem un kontrastiem mūzikas instrumentu attiecībās.

Koncerta solists Pūce, kurš zināmas kā grupas «Da gamba» mūziķis, uz brīdi pametīs elektroakustisko pasauli un pievērsīsies ekspresīvai muzicēšanai kamerorķestra kompānijā - viņa čells veiks elektriskās ģitāras cienīgus varoņdarbus norvēģu komponista Rolfa Vallina draiskajā, neaprēķināmajā opusā «Ground».

Koncerta klasisko šķautni pārstāvēs Mocarta «Simfonija La mažorā» - tā ir viena no Vīnes klasiķa agrīnajām simfonijām, kur izsmalcināti rokoko mūzikas ornamenti un smalka muzikālā tekstūra šķiet pārcelta no stīgu kvarteta.

Pie diriģenta pults atradīsies Normunds Šnē.

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

www.sinfoniettariga.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu