Top10 jaunais fanks (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums
References: API SITE

2013. gads mūzikas vēsturē noteikti ieies ar 1970. gadu disko, fankmūzikas un elektrofanka atdzimšanu un atgriešanos Top40. Lielā mērā par to atbildīgs franču mūzikas duets «Daft Punk», kas šogad laidis klajā savdabīgu disko ēras almanahu «Random Access Memories». Uz dziesmas «Get Lucky» panākuma viļņa topos nokļuva vēl vairāki singli, kuri citē disko un fanku.

 
Bruno Mars «Treasure»
Bruno Mars «Treasure» Foto: Ekrānuzņēmums

Bruno Mars «Treasure»

Bruno Mars «Treasure»

Havaju salās dzimušais dziedātājs Bruno Marss (Bruno Mars) šogad izdevis tipisku 70./80. gadu mijas singlu, kas ņemts no viņa pēdējā studijas albuma «Unorthodox Jukebox». Lai paspilgtinātu iespaidu, uzfilmēts arī atbilstošs video, kas citē jau minēto klasiķu «Earth, Wind & Fire» 1981.gada video «Let's Groove» estētiku.

 
Džastins Timberleiks
Džastins Timberleiks Foto: kadrs no video

Justin Timberlake «Take Back The Night»

Justin Timberlake «Take Back The Night»

Bijušais puišu grupas «N-Sync» dalībnieks Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) šogad izdevis veselus divus albumus. Jaunākais singls «Take Back The Night» no otrā albuma «The 20/20 Experience – 2 of 2» sakausē kaut ko no mūsdienu R&B un klasiskā soula. Piedziedājums «Take Back The Night», protams, ļoti atgādina klasisko Džordža Bensona (George Benson) «Give Me The Night».

 
Jānis Stībelis
Jānis Stībelis

Jānis Stībelis «Zvaigžņu Bērni»

Jānis Stībelis «Zvaigžņu Bērni»

Uz aktuālo tendenci noreaģējis arī pašmāju dziedātājs Jānis Stībelis. No septembra Latvijas radiostacijās sāka skanēt Stībeļa topošā albuma pirmais singls «Zvaigžņu Bērni». Jānis sava jaunā albuma stilu komentē šādi: «Tas ir 80. gadu jaunā viļņa neo romantisms, apvienojot elektroniku un fanka elementus, futūrisma tematiku.»

 
The Stepkids
The Stepkids Foto: Publicitātes foto

The Stepkids «The Lottery»

The Stepkids «The Lottery»

Šogad interesantu, vienlaikus mazliet komisku albumu («Troubadour») izdevis Konektikutas trio «The Stepkids». No tā spilgts 1970. gadu soula un disko paraugs ir grūvīgais singls «The Lottery».

 
«Get Lucky»
«Get Lucky» Foto: Ekrānuzņēmums

Daft Punk «Get Lucky»

Daft Punk «Get Lucky»

Bez komentāriem. Gada karstākais disko deju zāļu grāvējs. Farels, Nails un divi francūži.

 
Chromeo
Chromeo Foto: Publicitates foto

Chromeo «Over Your Shoulder»

Chromeo «Over Your Shoulder»

Par šo Monreālas plastiskā fanka duetu «Chromeo» TVNET esam rakstījuši gana daudz. Varbūt ar šo dziesmu beidzot grupai izdosies iekarot plašākas auditorijas sirdis. «Over Your Shoulder» ne par mata tiesu nav sliktāks par «Daft Punk».

P-Thugg (Patrick Gemayel) - taustiņi, programmēšana un «runas kaste» un Dave 1 (David Macklovitch) - ģitāra, balss jauno studijas plati «White Women» laidīs klajā visticamāk šā gada beigās.

 
Meijers Havtorns
Meijers Havtorns Foto: Publicitātes foto

Mayer Hawthorne «Wine Glass Woman»

Mayer Hawthorne «Wine Glass Woman»

Liels nopelns šāda disko skanējuma nokļūšanai top40 ir Farelam Viljamsam, producentam, dziedātājam un reperim, kurš iedziedājis solo jau minētajā «Daft Punk» grāvējā «Get Lucky».

Viens no māksliniekiem ko viņš kā producents šogad centies izcelt saulītē ir talantīgais Meijers Havtorns (Mayer Hawthorne). Tiem, kas regulāri seko TVNET albumu recenzijām, Havtorna vārds noteikti nav svešs. Par šo Mičiganā dzimušo baltā soula dziedoni esam daudzkārt rakstījuši.

Pavisam nesen klajā laists trešais Havtorna studijas albums «Where Does This Door Go».

Dziesmu «Wine Glass Woman» šajā platē producējis Farels un tā lieliski iederas «jaunā fanka» izlasē.

 
Robins Tiks un satriecošā brunete Emīlija Ratadžkovska
Robins Tiks un satriecošā brunete Emīlija Ratadžkovska Foto: Ekrānuzņēmums

Robin Thicke «Blurred Lines»

Robin Thicke «Blurred Lines»

Vēl viens Farela «nedarbs». Arī bez komentāriem. Viens no gada populārākajiem deju zāļu grāvējiem, kuru plaģiātā mēģināja apsūdzēt soula leģendas Mārvina Geija tiesību mantinieki.

 
Džanele Monē
Džanele Monē Foto: Publicitātes foto

Janelle Monáe «Dorothy Dandridge Eyes (ar Esperanza Spalding)»

Janelle Monáe «Dorothy Dandridge Eyes (ar Esperanza Spalding)»

Eklektiskā R&B zvaigzne Džanele Monē (Janelle Monáe, 27) ar soulmūziku eksperimentē jau divos albumos, un lai arī aktuālā plate «The Electric Lady» (skat. recenziju) tā īsti neiedreas «jaunā fanka» plauktiņā, dziesma, kas ieskaņota kopā ar džeza mūziķi Esperanzu Spaldingu (Esperanza Spalding) izklausās kā būtu izrauta no 1970. gadu beigu lēno disko dziesmu izlases. Varētu droši likt blakus «Earth, Wind & Fire» disko balādei «Fantasy».

 
Daft Punk, Farels un Nails Rodžers
Daft Punk, Farels un Nails Rodžers Foto: Ekrānuzņēmums

Daft Punk «Lose Yourself to Dance»

Daft Punk «Lose Yourself to Dance»

Ja runājam tieši par Top40, tad «Daft Punk» šogad ir parūpējies par diviem singliem, kas skan visos lielveikalos, masāžas salonos, hokeja spēlēs u.c. «Lose Yourself to Dance» ir vēl viens 70. gadu fanka un mūsdienu elektronikas hibrīds, kas liek kājām pašām sist līdzi ritmam. Dziesmas atslēga, protams, leģendārā Naila Rodžersa ģitāras rifs.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu