«Nirvana» nominēta uzņemšanai Rokenrola slavas zālē (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņemšanai nākamajā Rokenrola slavas zāles «izlaidumā» nominēta rokgrupa «Nirvana», trešdien paziņoja pasākuma rīkotāji. Rokenrola slavas zālē uzņem tikai tos mūziķus, kuru pirmais ieraksts iznācis pirms vismaz 25 gadiem. «Nirvana», kas 90.gados padarīja populāru grandžroku, nākamgad šo skaitli sasniegs. Kandidātu vidū vēl ir dziedātāji Linda Ronsteda (Linda Ronstadt) un Kets Stīvens, kā arī reperis «LL Cool J».

Uz uzņemšanu pretendē arī amerikāņu rokgrupa «Kiss», alternatīvās mūzikas pionieri «Replacements» un roka ģitārists Links Rejs, kā arī britu grupas «Yes», «Deep Purple» un «The Zombies».

Britu dziesmu autors Pīters Geibriels, kurš 2009.gadā tika uzņemts slavas zālē kā grupas «Genesis» dalībnieks, tagad varētu tikt uzņemts arī kā solomākslinieks.

Vienīgie hiphopa mākslinieki, kas iekļuvuši nominantu sarakstā, ir «LL Cool J» un repa pionieri «N.W.A», kuri palīdzēja iegūt popularitāti tādiem izpildītājiem kā «Dr Dre», «Ice Cube» un «Easy-E».

Otro gadu pēc kārtas Rokenrola slavas zāles mājaslapā varēs balsot par uzņemamajiem mūziķiem. Balsošana norisināsies līdz 10.decembrim.

Foto: REUTERS/ScanPix

Gala lēmumā tiks ņemts vērā gan fanu balsojums, gan Rokenrola slavas zāles fonda locekļu vērtējums.

Pagājušogad Rokenrola slavas zālē tika uzņemta mūžībā aizgājusī disko karaliene Donna Sammere, hiphopa apvienība «Public Enemy», dziesmu autors Rendijs Ņūmens un citi.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu