Festivāla "Zemlika" laikā notiks atvērtas diskusijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" ietvaros 29.oktobrī plkst. 12 Durbes kultūras namā notiks atvērta diskusija un dalībnieku prezentācijas par neatkarīgās mūzikas tēmām, informē festivāla rīkotāji.

Atgādinām, ka 28. un 29. oktobrī Latvijas mazākajā pilsētā Durbē pirmo reizi notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika". Tā muzikālā programma tiek veidota, ietverot tautas un pasaules mūziku, mūsdienu akadēmisko un ambiento mūziku, kā arī elektroniskās un ģitārmūzikas dažādas izpausmes. Un ne tikai. Uz trim skatuvēm, kas atradīsies dažādās vietās pilsētā – Durbes kultūras namā, Durbes luterāņu baznīcā un vēsturiskajā Ata Kronvalda skolas ēkā – divu dienu laikā muzicēs gandrīz divdesmit vietējie un ārvalstu mūziķi un to kolektīvi.

Diskusiju Durbē aicināti:

Baldvins Ezra Einarsons (Baldvin Esra Einarsson) – vienas no šobrīd lielākajām Islandes neatkarīgās mūzikas izdevniecībām "Kimi Records" dibinātājs un vadītājs;

Svavars Pēturs Eijsteinsons (Svavar Pétur Eysteinsson) – islandiešu mūziķis, pazīstams ar skatuves vārdu "Prinspóló";

Janno Zobins (Janno Zõbin) – nevalstiskās organizācijas "Maailmahari" loceklis, ilggadējs pasaules tautu mūzikas koncertu rīkotājs Igaunijā un igauņu mūziķu turneju organizators;

Ramo Teders (Ramo Teder) – igauņu mūziķis, pazīstams ar skatuves vārdu "Pastacas";

Dāvids Vengrēns (David Wenngren) – zviedru mūziķis, ierakstu izdevniecības "Auetic" vienpersonisks vadītājs, "dari pats" jeb DIY filozofijas piekritējs;

Jānis Daugavietis - ilggadējs biedrības "Tornis" vadītājs, atjaunotās Latvijas vietējās neatkarīgās mūzikas krusttēvs;

Madars Štramdieris - radio "NABA" un "NABAKLAB" viens no dibinātājiem un vadītājiem, festivāla "Laba Daba" kurators;

Miks Magone - neatkarīgās mūzikas izdevniecības/ koncertu rīkotāju - biedrības "SKYR" - pārstāvis.

Minētie dalībnieki uzstāsies un diskutēs par tēmām, kas ietver jautājumus par koncertaģentūru, menedžmenta kompāniju, publicistu un citu trešo pušu nepieciešamību laikā, kad mūziķis par sevi var parūpēties pats. Tiks runāts arī par fiziski jeb taustāmi izdotu mūziku digitālās lejupielādes un pirātisma laikmetā, par izaicinājumiem ierastajiem mūzikas nesējiem (kompaktdiskiem, platēm, audiokasetēm), par pilnīgu t.s. “in-house” jeb “no A līdz Z” mūzikas radīšanu un izplatīšanu vienas institūcijas ietvaros, kā arī citām tēmām. Īpaša uzmanība tiks veltīta autortiesību jautājumiem, ārvalstu pieredzei un paņēmieniem cīņā pret negodīgu trešo pušu rīcību, kuras rezultātā autors nereti kļūst par savu darbu ķīlnieku.

Atvērtajā diskusijā piedalīties aicināts ir arī ikviens interesents, īpaši vietējo mūziķu kolektīvu, mediju, klubu un pasākumu organizatoru pārstāvji, mūzikas ierakstu tirgotāji, jo tikšanās ar diskusijas dalībniekiem var rezultēties ne vien virtuālā domu, pieredzes un kontaktu apmaiņā, bet arī praktiski – piemēram, risinot jautājumus par iespējām ārvalstu nelielo un neatkarīgo izdevniecību mūzikas ierakstus par saprātīgu cenu izplatīt arī Latvijā.

Interesenti savu dalību 29.oktobra diskusijā plkst. 12 aicināti iepriekš pieteikt, rakstot uz info@zemlika.lv. Dalība pasākumā ir bez maksas. Pasākums tiek organizēts, pateicoties Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas "Kultūra" finansiālam atbalstam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu