Timrots iestudē "Pasaku par vērdiņu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šīs nedēļas var iegādāties biļetes uz Dailes teātra jauniestudējumu "Pasaka par vērdiņu", ko iestudē Pauls Timrots, kurš gan vairāk pazīstams kā auto un satiksmes eksperts. Jauniestudējuma pirmizrāde paredzēta 21.decembrī, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Izrāde "Pasaka par vērdiņu" tapusi pēc Kārļa Skalbes pasakas motīviem, un lugu veidojusi dramaturģe un Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Jauniestudējuma režisors Pauls Timrots, kas debitē režisora ampluā, jaunajiem skatītājiem sola pārsteigumiem un brīnumiem pilnu izrādi, kāda nekad iepriekš par naudu nav bijusi skatāma. Kārlim Skalbem 1912. gadā šķita svarīgi uzrakstīt "Pasaku par vērdiņu" – stāstu par dīvainu eksperimentu, pārbaudot cilvēka sapni ar naudu. Vai tagad – 2012. gada priekšvakarā – cilvēks ir mainījies? Jaunajā iestudējumā spēlēs Intars Rešetins (Ansis), Harijs Spanovskis (Grāmatvedis), Mirdza Martinsone (Māte), Valdis Liepiņš (Velns, pārdevējs) un Sarmīte Rubule (Meitene).

Savukārt teātra Lielajā zālē no 17. decembra skanēs Ziemassvētku koncerti. Tradicionālajam teātra Ziemassvētku koncertam šoreiz rasts gluži neparasts risinājums – skatītāji varēs vienkopus dzirdēt visu 27 Eiropas Savienības valstu skaistākās Ziemassvētku tautasdziesmas, vienlaikus ielūkojoties arī šo zemju saulgriežu un kristīgajās tradīcijās un izbaudot svētku svinēšanas atmosfēru.

Koncertā, kura režisors būs Mihails Gruzdovs, piedalīsies aktieri Vita Vārpiņa, Lilita Ozoliņa, Kristīne Nevarauska, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Inita Dzelme, Jānis Paukštello, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Juris Frinbergs, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš, kā arī etnomūziķu ansamblis.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Dailes teātra kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu