Disko karaļi «Earth, Wind and Fire» atgriežas (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendārā disko un fankmūzikas apvienība «Earth, Wind and Fire», kas plašu popularitāti ieguva arī Padomju Savienībā, šonedēļ (10.sept.) laiž klajā jaunu studijas albumu «Now Then & Forever». Tas ir 21. grupas albums un pirmais kopš 2005.gada plates «Illumination».

Šis ir arī pirmais albums izdevniecības «Legacy Recordings» apgādā.

Grupa pie klausītājiem atgriežas interesantā laikā, kad top40 atkal skan 1970. gadu disko un fankmūzika - Nails Rodžers un «Daft Punk», Bruno Marss, Robins Tiks, Meijers Havtorns, Džastins Timberleiks u.c.

No grupas oriģinālā sastāva albuma ierakstā piedalījies basists Verdīns Vaits (Verdine White) - līdera un grupas dibinātāja (1969.gadā) Morisa Vaita (Maurice White) jaunākais brālis, kā arī 1972. gadā grupā ienākušie - dziedātājs Filips Beilijs (Philip Bailey) un perkusionists Ralfs Džonsons (Ralph Johnson). Vairākas dziesmas palīdzējis sacerēt arī 70. gadu grupas taustiņinstrumentālists Lerijs Dans (Larry Dunn).

Now Then & Forever
Now Then & Forever Foto: Publicitātes foto

«Now, Then & Forever» ir pirmais albums, kurā nepiedalās minētais Moriss Vaits, kuram 1994. gadā atklāta Pārkinsona slimība, kas pēdējos gados saasinājusies.

Kā pirmais singls izdots skaņdarbs «My Promise», kas izklausās kā klasisks 1970. gadu EWF.

«Daudzus gadus domāju, ka jāiet uz priekšu, jāseko līdzi tendencēm, taču šobrīd esmu nonācis pie atziņas, ka jāsniedz klausītājiem klasisks EWF skanējums,» kādā intervijā saka Filips Beilijs.

«Ja es nopirktu jaunu Stīvija Vondera albumu un tas izklausītos kā Musiq Soulchild, es noteikti būtu neapmierināts.

Tā tas ir ar «Earth, Wind and Fire» faniem.»

Atgādinām, ka 2004. gadā Rīgā, «Sapņu fabrikā» uzstājās «Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay Allstars», kurā no oriģinālā sastāva nemuzicēja neviens. Vecākais un vienīgais grupas ziedu laiku mūziķis tolaik Rīgā uz skatuves bija 1972. gadā grupā ienākušais ģitārists Als Makejs (Al McKay), kurš jau 1980. gadā EWF pameta.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu